Νέα συσκευασία για τρόφιμα από την Tupperware

Πιλοτικό πρόγραμμα στον Καναδά σε συνεργασία με αλυσίδα εστιατορίων

Η πολυεθνική εταιρία Tupperware με έδρα τις ΗΠΑ, σχεδίασε και παρήγαγε ένα μοναδικό επαναχρησιμοποιήσιμο δοχείο συσκευασίας για τα εστιατόρια  Tim Hortons, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματός της για την προώθηση της ανακύκλωσης και τη συμμετοχή της στην κυκλική οικονομία.

 

Η Tim Hortons είναι μια καναδικών συμφερόντων πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού με έδρα το Τορόντο, με πάνω από 1.500 εστιατόρια στα οποία εργάζονται συνολικά 100.000 άνθρωποι. Το επαναχρησιμοποιήσιμο δοχείο δημιουργήθηκε από την Tupperware για τη συσκευασία του μενού  των εστιατορίων Tim Hortons και υλοποιείται ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος σε  επιλεγμένα εστιατόρια στην επαρχία Burlington, στο Οντάριο. Οι επαναχρησιμοποιήσιμοι περιέκτες θα είναι διαθέσιμοι ως μέρος του προγράμματος Loop on-site στις τοποθεσίες των εστιατορίων Tim Hortons που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων συσκευασίας μέσω ενός κυκλικού συστήματος ανακύκλωσης, η Tupperware αξιοποιεί την τεράστια γνώση της στο σχεδιασμό προϊόντων και την επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών για να συμβάλει στο μοντέλο κυκλικής ανακύκλωσης. Θυμίζουμε ότι η Tupperware είναι μια εταιρεία 75 ετών, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλαστικών. Το πιλοτικό πρόγραμμα με τα εστιατόρια Tim Hortons είναι η πρώτη προσπάθεια της Tupperware στη συγκεκριμένη αγορά ως μέρος της συνεργασίας της με την αμερικανική εταιρία ανακύκλωσης TerraCycle. Η Tupperware αυτό το διάστημα προωθεί την πρωτοβουλία της με τίτλο No Time to Waste για να μειώσει σημαντικά τα πλαστικά μίας χρήσης και τα απόβλητα τροφίμων.

You might also like