«Dry & Raw by Drakoulis»: Νέο (πολύ)κατάστημα στο Ψυχικό

Κρεοπωλείο στο ισόγειο, restaurant-club στο υπόγειο!

Ο κρεοπώλης κι επιχειρηματίας Στράτος Δρακούλης άνοιξε το νέο «Dry & Raw by Drakoulis» στο Νέο Ψυχικό (Λ. Κηφισίας 340, λίγο πριν την Εθνικής Αντιστάσεως στην Αγ. Βαρβάρα) ακολουθώντας τη φιλοσοφία των άλλων δύο καταστημάτων του σε Βούλα και Κεφαλάρι.
Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: Πάνος Κατσαχνιάς

 

Μετά το «διαζύγιο» με τους Λιβανέζους επιχειρηματίες Christian El Helou και Krystel Al Haouch (La Meat Maison) και την «ανακατανομή» των καταστημάτων αναμεταξύ τους, καθώς και της καθετοποιημένης μονάδας στο Κορωπί, το νέο, «Dry & Raw by Drakoulis» στο Ψυχικό, είναι η νέα επένδυση του Στράτου Δρακούλη, της τάξης του 1 εκατ. ευρώ

Και είναι κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος που επισκέπτεται το νέο αυτό κατάστημα, μιας και αυτό, στεγάζεται στον χώρο που πριν φιλοξενούσε ένα ολόκληρο υποκατάστημα τράπεζας. Στα τρία του λοιπόν επίπεδα, φιλοξενούνται: Το κρεοπωλείο, το delicatessen, το café, το παρασκευαστήριο και το εστιατόριο.

 

‘Μαγαζί γωνία’

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Όντας έτσι κι αλλιώς, «μαγαζί γωνία» πολλών τετραγωνικών μέτρων, συμπληρώνεται από τη γνωστή έως τώρα αισθητική των καταστημάτων και εστιατορίων του Στράτου Δρακούλη, στην οποία κυριαρχεί το μαύρο, φτιάχνοντας ένα -αν μη τι άλλο- επιβλητικό αποτέλεσμα…

Με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί -και ως ποιότητα και ως συνδυασμός- και τις δύο μεγάλες βιτρίνες -ακριβού πολυκαταστήματος- που σε υποδέχονται δεξιά και αριστερά των δύο εισόδων/εξόδων (κατάλοιπο της τράπεζας), μπαίνουμε σ’ ένα μεγάλο και ψηλοτάβανο χώρο με επιμέρους τμήματα, κεντρικά ταμεία κι ένα τεράστιο video wall ψηλά, να προβάλει εικόνες, συμπληρώνοντας την μουσική που ακούγεται από τα πλατό του DJ στο πλάι των ταμείων. Αν δεν υπήρχαν οι ξύλινοι πάγκοι κοπής κι ένας ολόκληρος τοίχος με βιτρίνες ψυγεία για τα κρέατα, θα έλεγε κανείς ότι βρίσκεται σε κάποιο καινούργιο club, έτοιμος να παραδοθεί στον ρυθμό!

Προφανώς και η όλη ατμόσφαιρα είναι σκόπιμα τέτοια, αλλά μην μπερδευτείτε. Στο ισόγειο μπορείτε να τα βρείτε όλα. Κι αν όχι σίγουρα όλα, τότε τα πιο απαραίτητα και σίγουρα από τα καλύτερα ποιοτικά. Τα «πάντα, όλα» δηλαδή, σε ότι αφορά το κεφάλαιο «κρέας». Κρεοπωλείο και delicatessen, το νέο «Dry & Raw by Drakoulis», φιλοδοξεί να καλύψει σ’ έναν ενιαίο χώρο, όλες τις γαστρονομικές ανάγκες των πελατών του, μιας και σε αυτόν οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία κρεάτων -συσκευασμένων και μη- γαλακτοκομικών προϊόντων, κατεψυγμένων και φρέσκων λαχανικών, καθώς και άλλων gourmet προϊόντων.

Αλλά και μπαχαρικά, σάλτσες, κρασιά, όπως επίσης και πολλών άλλων, υποστηρίζοντας επάξια τη φιλοσοφία του «one-stop» καταστήματος. Πρακτική που ενστερνίζονται ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές σήμερα, αποφεύγοντας τις πολλές στάσεις για τα ψώνια τους.

Πολυκατάστημα

Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται επίσης, μια γωνιά café, όπου baristas ετοιμάζουν τον καφέ της επιλογής σας, ένα ψυγείο με γυάλινα τοιχώματα Dry Age σε μέγεθος… δωματίου, σε κοινή θέα και μια ημικυκλική μπάρα στο πίσω μέρος, όπου κάποιος μπορεί να κάτσει για να πιεί τον καφέ, τον χυμό η το ποτό του και να φάει κάτι στα γρήγορα. Προσφέρεται δε και η δυνατότητα για take away.

Στον ημιόροφο φιλοξενούνται τα ψυγεία με το παρασκευαστήριο του καταστήματος, στο οποίο ετοιμάζονται οι παραγγελίες και τα κρέατα με τα οποία εφοδιάζεται το κρεοπωλείο στο ισόγειο, μέσω ενός ανελκυστήρα.

Στο υπόγειο τώρα δεν μπορεί να μπει κανείς… Όχι γιατί εκεί φιλοξενούσε το θησαυροφυλάκιο με τις θυρίδες της η τράπεζα, αλλά γιατί σε αυτό πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες, ώστε σ’ ένα μήνα περίπου να δημιουργηθεί εκεί, ένα club/εστιατόριο!

Θα λειτουργεί Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, από το κλείσιμο του καταστήματος στις 9 το βράδυ, ως εστιατόριο, ενώ στη συνέχεια κατά τη 1 θα αποσύρονται τα τραπεζοκαθίσματα, ώστε να συνεχίζει ως club, με τη μουσική να χτυπάει «κόκκινο» για τα 100 περίπου άτομα που θα μπορεί να φιλοξενήσει! Όταν δε, όλα τα τμήματα του καινούργιου καταστήματος λειτουργήσουν κανονικά, ο ήδη μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που θα απασχολούνται σε αυτό, θα μεγαλώσει -όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος- ακόμη περισσότερο.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το νέο κατάστημα υιοθέτησε όλες τις επιπλέον καλές πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας για τη σωστή αντιμετώπιση της, ενώ με τα πολλά τετραγωνικά που διαθέτει, ο αριθμός των πελατών που μπορεί να υποδέχεται ταυτόχρονα, λόγω της τήρησης του μέτρου των αποστάσεων μέσα σε αυτό, είναι αρκετά μεγάλος.

«Dry & Raw in Psychiko»

Ο Στράτος Δρακούλης, μίλησε για τις επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις στο MEAT PLACE: «Με τους συνεργάτες μου είμαστε στο στάδιο που προσπαθούμε να ξαναστήσουμε από την αρχή το δίκτυο, τόσο με τα σημεία λιανικής πώλησης, όσο και σε επίπεδο Ho.Re.Ca.», υπογραμμίζοντας ότι και «το νέο κατάστημα στο Ψυχικό σε αυτό το πλαίσιο έγινε», γιατί «θέλουμε να προσθέσουμε νέα σημεία και συνεργάτες στο δίκτυο μας και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα επιμείνουμε».

Ενώ τόνισε επιπλέον ότι, τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί και η μεταστέγαση της Drakoulis Meat σε νέο βιομηχανικό χώρο με υποδομές logistics, πάλι στο Κορωπί.

Εδώ και δύο μήνες λειτουργεί το νέο εστιατόριο του Στράτου Δρακούλη στην Κηφισιά.
You might also like