Νέα καταστήματα εστίασης στη Νέα Σμύρνη

Στροφή στο street food αλλά και κάποιες 'μεγάλες' προτάσεις

Η Νέα Σμύρνη εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια – ακόμα κι εν μέσω πανδημίας- σε σημαντικό γαστρονομικό προορισμό, καθώς μέσα στην τελευταία τριετία έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους στο αθηναϊκό προάστιο τα καταστήματα αρκετά νέα καταστήματα τα οποία καλύπτουν κάθε γευστικό προσανατολισμό.

 

Μετά το ‘Μπαρμπουνάκι- Δια χειρός Παπαϊωάννου’ (καλοκαίρι 2020),  το μπεργκεράδικο Joint Burger (φθινόπωρο 2019), τα μακαρονάδικα Lagom (φθινόπωρο 2020 σήμερα συνεχίζει ως Gango) και Mailo’s (Σεπτέμβριος 2021), το εστιατόριο ιταλικής κουζίνας Vissente (άνοιξη 2021), το μεξικάνικο  Pueblo Chido Cocina Mexicana (φθινόπωρο 2020), νέα καταστήματα έκναν την εμφάνισή τους στο αθηναϊκό προάστιο.

Ως επί το πλείστον κινούνται στο χώρο του street food, καθώς εδώ υπάρχουν όχι μονο οι περισσότερες επιλογές για διαφοροποίηση αλλά και οι όροι για καλύτερο πλασάρισμα σε μια εποχή που οι περιορισμοί στην εστίαση είναι έnτονοι. Έτσι, το τελευταίο διάστημα είχαμε το Κωνσταντινοπολίτικο Tantuni, το Keatt Steed Food και το The Case, όλα τους γύρω από την Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Keatt Steed Food: Μικρό κατάστημα κοντά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης που προσφέρει διάφορα είδη street food.

 

Το Keatt Steed Food (Προσκόπων Αϊδινίου 3) είναι ένα μικρό κατάστημα street food το οποίο προσανατολίζεται κυρίως στο μπέργκερ αλλά σερβίρει κι άλλα πιάτα όπως Jacket potato καπνιστή πανσέτα, λιωμένο cheddar και sour cream. Στο χώρο του street food κινείται και το The Case Street Food & Coffee  (Αδραμυττίου 33 και Παλαιολόγου) του επιχειρηματία Νίκου Πασχαλάκη, το τρίτο κατάστημα μιας αλυσίδας που διαθέτει ήδη καταστήματα σε Ερμού, Άνω Λιόσια, Ρουφ και Νέα Ερυθραία. Κι εδώ πρωταγωνιστεί το μπέργκερ, τα ζυμαρικά και η πίτσα, ενώ το κατάστημα λειτουργεί και ως κλασικό cafe.

 

Η σημαντικότερη όμως είσοδος του τελευταίου διαστήματος πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου με την έναρξη λειτουργίας του ιταλικού Cavaliere Ristorante (Ελευθερίου Βενιζέλου 42). Πρόκειται για συνεργασία τοπικών επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται και σε άλλα καταστήματα της περιοχής ενώ στην κουζίνα επικεφαλής είναι ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης (Άδολο/Κηφισιά, Ψαράδες/Παλαιό Φάληρο κ.ά.).

Σημαντική εστιατορική είσοδος στη Νέα Σμύρνη: το ιταλικό Cavaliere Ristorante.

 

You might also like