‘Ζορίζουν’ τα πράγματα και στην εστίαση

Επαναφορά της μάσκας για κίνηση μέσα στο εστιατόριο

Νέα μέτρα αποφάσισε να λάβει η πολιτεία από σήμερα μέχρι και τις 3 Ιανουάριου 2022, σε  μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας η οποία εμφανίζει ένα νέο κύμα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Δυστυχώς η εστίαση για μια ακόμα φορά περιλαμβάνεται στους χώρους εκείνους που, κατά τη γνώμη των ειδικών, ευνοούν την εξάπλωση του Covid-19, εφόσον δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Έτσι κάποια από τα νέα μέτρα αφορούν και την παραμονή στους χώρους εστίασης ενώ περιορισμοί, ευτυχώς ότι καθηλωτικοί υπάρχουν και για τα θεματικά πάρκα.

Το ανησυχητικό είναι ότι οργιάζουν οι φήμες για ένα νέο, περιορισμένο ή όχι, lockdown μετά την εορταστική περίοδο, στην περίπτωση που δε ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Υπουργείο Υγείας είναι τα παρακάτω:

  • Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως εμβολιαστικής κατάστασης υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων, εστιατορίων και μπαρ, στα οποία θα επιτρέπεται να την αφαιρέσουν μόνο κατά την κατανάλωση τροφής ή ποτού.
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95) στα σουπερμάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).
  • Απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και ακυρώνονται όσες έχουν προγραμματιστεί, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το μοριακό test 72 ωρών ή το Rapid 24 ωρών, συστήνεται να επαναλαμβάνουν το τεστ τη 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.
You might also like