ΠΟΕΣΕ: Καταστροφική για την εστίαση η απόφαση για το νέο ‘lockdown’

Αντιδράσεις απο την Ομοσπονδία για τα νέα μέτρα

«Καταστροφική και εξοργιστική» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) την απόφαση της κυβέρνησης να τεθεί  η εστίαση σε ‘lockdown’, και μάλιστα χωρίς τη λήψη μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις του κλάδου, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην αγορά.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «ο κλάδος της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων βρίσκεται σε αναβρασμό και παράλληλα αντιμέτωποι με ακυρώσεις κρατήσεων, μετά την ανακοίνωση των μέτρων, και μάλιστα την ίδια ώρα που οι υποχρεώσεις μας συσσωρεύονται κάνοντας αβέβαιη την επιβίωσή μας».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΕ θεωρεί  εμπαιγμό την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων εστίασης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική! «Δεν ζητάμε χάρη. Την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και των εργαζόμενων σ’ αυτές, απαιτούμε από την Κυβέρνηση. Το ‘κανείς μόνος του’ αναζητούμε από τον κ. Πρωθυπουργό, γιατί είμαστε ολομόναχοι. Γιατί το ‘κανείς μόνος του’ απαιτεί θυσίες. Το ‘μόνος του’ όμως απαιτεί αντοχές,  οι οποίες έχουν δυστυχώς εξαντληθεί εδώ και καιρό» καταλήγει η ανακοίνωση.

You might also like