Ξεκίνησε σήμερα ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, 14 με 16 Ιανουαρίου 2022

Ξεκίνησε σήμερα, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο Φάληρο, ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης τον οποίον διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική Λέσχη η οποία συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής.

 

Στις τρεις ημέρες του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν 18 διαγωνισμοί στους οποίους περιλαμβάνονται διαγωνισμοί για Σαλάτα, Κοτόπουλο, Μπέργκερ, Σκάλισμα Λαχανικών, Vegan Menu, Εστιατορικό Γλυκό, Γαμήλια Τούρτα κ.ά. Στους νικητές κάθε κατηγορίας έχουν προβλεφθεί ιδιαίτερα δώρα όπως διανυκτερεύσεις σε διακεκριμένα ξενοδοχεία ενώ θα προσφερθεί εξοπλισμός από τις εταιρίες που στηρίζουν τον θεσμό ως χορηγοί.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 2ου Μεσογειακού Διαγωνισμού για Chef & Pastry Chef, όπως άλλωστε και το 2020 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση,  αναλαμβάνει ο  Executive Chef Domenico Maggi από την Ιταλία, διευθυντής Νότιας  Ευρώπης για τη WORLDCHEFS και κριτής επιπέδου Α.

Στο πλαίσιο του 2ου Μεσογειακού Διαγωνισμού Μαγειρικής θα δώσουν masterclass κορυφαίοι Έλληνες σεφ και συγκεκριμένα το αυριανό πρόγραμμα (Σάββατο 15 Ιανουαριου 2022), περιλαμβάνει τους:  Δημήτρης Βασιλείου, Παναγιώτης Κωστός, Δημήτρης Κατριβέσης, Σταύρος Ψωμόπουλος, η Μαρία Λόη από τις ΗΠΑ και ο Ηλίας Σκουλάς.

You might also like