ΠΟΕΣΕ: «Ημίμετρα  τα μέτρα της κυβέρνησης  για την εστίαση»  

Αντίδραση των επαγγελματιών- Ζοφερό το κλίμα στον κλάδο

Αντιδράει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων στα νέα μέτρα, τα οποία τα θεωρεί, εξαιτίας της περιορισμένης διάρκειάς τους, ως ημίμετρα, σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση εξαιτίας της πανδημίας.

 

«Ο Κλάδος της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων μετρά λουκέτα και αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων του, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα βραχυχρόνιας διάρκειας -έως το τέλος Ιανουαρίου- λες και η πανδημία και τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της, φτάνουν στο τέλος τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση στα ‘νέα μέτρα’ μάλιστα εντάσσει ακόμα και παρεμβάσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας τα ως καινούργια όπως το ‘Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων’. «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση καθυστερεί αφήνοντας ολομόναχες τις επιχειρήσεις της Εστίασης, ξεχνώντας τις υποσχέσεις της ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος την κρίση που έφερε η πανδημία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ως ΠΟΕΣΕ θεωρούμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κάθε άλλο παρά γενναιόδωρα είναι και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση προχωρώντας σε παρεμβάσεις, που ο χρονικός τους ορίζοντας  θα είναι αυτός που απαιτείται, για να ανακόψει το κύμα  των λουκέτων που έρχεται και τις χαμένες θέσεις εργασίας που θα φέρει, σε έναν κλάδο που αποτελεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Δεν ζητάμε διακριτική μεταχείριση. Την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και των εργαζόμενων σ’ αυτές απαιτούμε από την Κυβέρνηση, γιατί ο κλάδος της εστίασης ήταν και παραμένει εκείνος που πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα στην πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αντοχές όλων μας δυστυχώς έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό και τα ημίμετρα της κυβέρνησης μόνο λύσεις δεν δίνουν» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Παρά το γεγονός οτι αρκετά νέα καταστήματα έκαναν την εμφάνισή τους στην εορταστική περίοδο κι αρκετά ακόμα ξεκινάνε το αμέσως επόμενο διάστημα,  το κλίμα είναι ιδιαίτερα ζοφερό στο χώρο της εστίασης καθώς τόσο η αγοραστική δύναμη του κοινού βαίνει συνεχώς μειούμενη όσο και το κλίμα στα της πανδημίας δεν αλλάζει προς μια κατεύθυνση εκτόνωσης.

You might also like