Με υψηλές παρουσίες καταξιωμένων σεφ από το εξωτερικό και διαγωνισμούς μεταξύ των συμμετεχόντων στις διάφορες κατηγορίες κύλησε η χθεσινή δεύτερη ημέρα του 2ου Μεσογειακού Διαγωνισμού Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, τον οποίον διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Κατά τη χθεσινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνισμοί στις κατηγορίες Black Box, Σκάλισμα Λαχανικών, Κοτόπουλο, Κρέας και Vegan Menu και απονεμήθηκαν τα σχετικά βραβεία στις καλύτερες σχολές Μαγειρικής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τα Master class των συμμετασχόντων σεφ. Η ημέρα έκλεισε με το master class που έδωσαν οι Da Vinci Master Chefs Μαρία Λόη και Cesare Casella, δύο από τα κορυφαία ονόματα στη γαστρονομία της Νέας Υόρκης.
Η Ελληνίδα σεφ η οποία διαπρέπει με το εστιατόριό της στο Μανχάταν μας είπε οτι η κατάσταση στη Νέα Υόρκη όσο αφορά την πανδημία του κορωνοϊού έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω του γεγονότος οτι η πόλη έχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου ενώ, σύμφωνα με τη γνώμη της, το delivery και το take away, είναι δύο καταναλωτικές συνήθειες- επιλογές που έχουν κρατήσει στα πόδια τους μεγάλο κομμάτι των νεοϋορκέζικων εστιατορίων.
Από την πλευρά του ο Ιταλός σεφ Cesare Casella, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων στη Νέα Υόρκη, μας είπε οτι μέσα από την πανδημία ο καταναλωτής μπορεί και πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός στις επιλογές του τόσο όσο αφορά την επιλογή των εστιατορίων τα οποία θα επισκεφτεί, όσο και γενικότερα των τροφίμων που θα χρησιμοποιήσει στην κουζίνα του σπιτιού του.