Τέσσερις νέες μπίρες Ελλήνων μικροζυθοποιών

Από τις: Alea Brewing, Kentavros Craft Beers, Ζυθοποιία Αναστασίου και Carpinus Beer

Το Grill Magazine παρουσιάζει τέσσερις νέες μπίρες που κυκλοφόρησαν από ισάριθμες ελληνικές μικροζυθοποιίες κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2021, μία από τις οποίες, με έδρα το Καρπενήσι Ευρυτανίας, εμφανίζεται με προϊόντα της για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά που μόλις έφυγε.

 

ALEA BREWING- Ζύμωσε την Καλλιστώ

Ξεκινάμε με την μικροζυθοποιία Alea Brewing από τη Μεταμόρφωση της Αθήνας κυκλοφόρησε την μπίρα Καλλιστώ η οποία δανείζεται το όνομά της από την αρχαία ιέρεια  που μεταμορφώθηκε σε αρκούδα  για να συναντήσει τον γιο της Αρκά στο δάσος και μετά από την παρέμβαση του Δία αυτή κι ο γιος της να γίνουν αστέρια (Καλλιστώ είναι η Μεγάλη Άρκτος και ο Αρκάς η Μικρή Άρκτος). Κυκλοφόρησε με την ευκαιρία του εορτασμού των δύο χρόνων λειτουργίας της εταιρίας και πρόκειται για μια West Coast Rye IPA 7%, με μυρωδιές πεύκου, ευχάριστη πικράδα και έντονο βυνώδη χαρακτήρα.

 

 

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ- Μπίρες με …ουσία από τον Βόλο

Η νομαδική ζυθοποιία Kentavros Craft Beers έχει έδρα στο Βόλο και ανήκει στους αδελφούς Γιώργο και Χρήστο Ζαντιώτη. Ζυθοποιούν στις εγκαταστάσεις της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλίας και από το 2019, όταν ξεκίνησε η δραστηριότητα της εταιρίας τους, έχουν κυκλοφορήσει δύο κωδικούς. Μια Crystal Weiss Kampos (κεντρική φωτογραφία), απαστερίωτη, αφιλτράριστη, ξανθιά θολή weiss μπίρα με 5% αλκοόλ (500ml & βαρέλι KeyKeg 20lit) και μια Pils Czech Style, premium pilsner μπίρα τσέχικου τύπου με 4,4% αλκοόλ (330ml, 500ml & βαρέλι KeyKeg 30lit).

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ- Θαρσείν σώζειν & μια …μπίρα

Η αθηναϊκή Ζυθοποιία Αναστασίου παρουσίασε τον Σεπτέμβριο  τη νέα της συνταγή. Το όνομα αυτής Firebreak και πρόκειται για μια λαχταριστή N.E.I.P.A με λυκίσκους Mosaic, Simcoe και Eldorado στα 6% ABV και 20 IBU. Η εταιρία αφιερώνει αυτή τη συνταγή με αμέριστο σεβασμό σε όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, στους εθελοντές πυροσβέστες αλλά και στους πυροσβέστες που ήρθαν από το εξωτερικό, για την πολύτιμη βοήθεια τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Στους αφανείς ήρωες που έδωσαν την μάχη με τις φωτιές….Θαρσείν σώζειν.

 

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ- Carpinus Robust Porter

Η Carpinus Beer είναι μια νέα μικροζυθοποιία που εμφιαλώνει  σε μικρό ζυθοποιείο στο Καρπενήσι και ιδιοκτήτης της είναι ο Νίκος Αντωνόπουλος. Το όνομά της προέρχεται από το όνομα carpinus, του φυλλοβόλου δέντρου γάβρος,  κοινότατου στη περιοχή του Καρπενησίου- ίσως από αυτό πήρε το όνομά της η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Η Carpinus Robust Porter (στους 4,8 αλκοολικούς βαθμούς), σε φιάλη 330 ml,  είναι μια μαύρη αφιλτράριστη μπίρα, με πλούσιο σώμα και αρώματα καφέ, σοκολάτας και βανίλιας.

You might also like