Με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στην ANUFOOD Brazil 2022

Διοργάνωση Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, ANUFOOD Brazil 2022 του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας, η οποία θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 14 Απριλίου 2022, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετά την πραγματοποίηση της κορυφαίας Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών, Anuga 2021 τον Οκτώβριο.

 

Όσοι συμμετάσχουν στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο της ANUFOOD Brazil 2022, θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους σε μία αγορά 212 εκατ. καταναλωτών, καθώς και στις αγορές των άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η Βραζιλία προσφέρεται για τα ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα διότι:

  • Οι Βραζιλιάνοι καταναλωτές προτιμούν τα εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα.
  • Οι 37.700 βραζιλιάνικες βιομηχανίες τροφίμων εισάγουν πολλές από τις πρώτες ύλες τους για να ανταποκριθούν στην τεράστια εσωτερική κατανάλωση (10 δισ. δολάρια το 2016).
  • Υπάρχει υψηλή ζήτηση για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
  • Ο κλάδος τροφίμων και ποτών στη Βραζιλία είχε ανάπτυξη 12,8% το 2020, αποτελώντας το 10,5% του ΑΕΠ, ενώ ο κλάδος των οργανικών τροφίμων κατέγραψε ανάπτυξη 30% την ίδια χρονιά.
  • Στη χώρα λειτουργούν περί τα 91.000 super markets, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά 28 εκατ. καταναλωτές.
  • Στην ANUFOOD Brazil θα προβληθούν 600+ brands προϊόντων σε 20.000 μ2. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 15.000 επαγγελματίες εισαγωγείς και έμποροι από όλη τη Λατινική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα εφαρμοσθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, ενώ σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Σάο Πάολο το ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων έχει ξεπεράσει το 90% και σε όλη τη Βραζιλία πλησιάζει το 70%. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο της ANUFOOD Brazil, μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2022.


Πληροφορίες: στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις www.german-fairs.gr.

You might also like