Η ΠΟΕΣΕ για τη χαλάρωση των μέτρων

Γενικευμένο φαινόμενο η άρση μέτρων στην Ευρώπη

Με μια λιτή δήλωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων χαρακτηρίζει θετική την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων όσο αφορά την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΠΟΕΣΕ: «H απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε «μερική κανονικότητα», από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική αν και δεν προβλέπει καμία στήριξη. Οι επαγγελματίες του Κλάδου, θέλουν να πιστεύουν, ότι η ελπίδα δεν θα εξελιχθεί σε χιονοθύελλα αν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τη μείωση του κύκλου εργασιών το τελευταίο τρίμηνο λόγω των περιοριστικών μέτρων και τα μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Ίδωμεν….».

Η απόφαση της πολιτείας θα έχει ισχύ από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει την απελευθέρωση του ωραρίου και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, δραστηριότητα όμως μόνο για καθήμενους.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι τις τελευταίες δύο εβδομάδες μέτρα χαλάρωσης έχουν ληφθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. αρχής γενομένης από το Ηνωμένο Βασίλειο κι αυτό παρά το γεγονός οτι ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό οτι μόλις χθες στην Γερμανία τα κρούσματα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 200.000 σε μια ημέρα απο το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020.

You might also like