Ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝOS 2022

Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ προσκαλεί τις επιχειρήσεις ελαιολάδου και τους ελαιοπαραγωγούς, να συμμετάσχουν στον διεθνή 7ο Διαγωνισμό Ποιότητας «KOTINOS 2022» για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, δίνοντας την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της τρέχουσας εσοδείας 2021/22.

 

Οι επιχειρηματίες και οι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ στο email [email protected] και να αποστείλουν τα ελαιόλαδα στη διεύθυνση Ξενοφώντος 15α, Αθήνα, 10557, έως την 8η Απριλίου 2022.

Η διαδικασία τελικής αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16 Απριλίου 2022, και έχουν την ευκαιρία να αξιολογηθούν στο Διαγωνισμό πέραν των επωνύμων – τυποποιημένων ελαιολάδων και τα ελαιόλαδα που διακινούν οι παραγωγοί προς τα επίσημα κανάλια εμπορίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητάς τους.

Οι συμμετοχές εντάσσονται σε μια από τις δύο Ομάδες:

Ομάδα Α’.

▪ Επιχειρήσεις τυποποίησης/εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής

▪ Συνεταιριστικές Οργανώσεις

▪ Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες διαθέτουν στην αγορά επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό

παρθένο ελαιόλαδο

Ομάδα Β’.

▪ Ελαιοπαραγωγοί

Οι κατηγορίες εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων που θα βραβευθούν στο Διαγωνισμό, τόσο για την ομάδα Α’ όσο και για την Ομάδα Β’, είναι οι ακόλουθες:

  1. Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα ΠΟΠ-ΠΓΕ
  2. Βιολογικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα
  3. Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας

Για κάθε μία από τις ανωτέρω τρεις κατηγορίες ελαιολάδων θα απονεμηθούν, ανάλογα με τη διάμεση τιμή της έντασης του φρουτώδους – ισχυρή, μεσαία, απαλή – βραβεία ως εξής:

  1. i) ΧΡΥΣΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2022
  2. ii) ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2022,

iii) ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2022,

  1. iv) Έπαινος 2022 (σε όσα ελαιόλαδα συγκεντρώσουν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 70 στην κλίμακα του 100, στην κατηγορία την οποία ανήκουν).

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στην ποιότητα του ελαιολάδου, την οποία θα διοργανώσει η «ΦΙΛΑΙΟΣ» σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Aιγίδα: ΥΠΑΑΤ, ΕΔΟΕ, ΣΕΒΙΤΕΛ

You might also like