Διάψευση για τα περί πώλησης από την ΙΟΝ

Αφορά δημοσίευμα για είσοδο Θεοδωρόπουλου στην σοκολατοβιομηχανία

Επιστολή με την οποία διαψεύδει τις φήμες για είσοδο του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου στο μετοχικό κεφάλαιο της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκησή της.

 

Η ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής: «Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ ΑΕ, η Διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού».

Η ΙΟΝ έχει πίσω της εννέα και πλέον δεκαετίες δραστηριότητας καθώς ιδρύθηκε το 1930 και στο portfolio της διαθέτει μερικά από τα πιο γνωστά σήματα σοκολάτας και γλυκισμάτων. Στο παρελθόν υπήρξε πολλές φορές στόχος εξαγορών, αλλά η οικογένεια Κωτσιόπουλου, εκ των ιδρυτών, παραμένει στο τιμόνι της εταιρίας.

Το 2020 η ΙΟΝ είχε τζίρο σχεδόν 120  εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 12 εκατ. ευρώ. Διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα, Άρτα και Σόφια και απασχολεί περίπου 950 εργαζόμενους.

Από την άλλη πλευρά, ο φερόμενος ως αγοραστής Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε την πώληση της δικής του συμμετοχής στην Chipita, κινείται δυναμικά στην αγορά της παραγωγής, της εμπορίας και της μεταποίησης τροφίμων και ήδη εξασφάλισε σημαντικό μερίδιο στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ.

You might also like