Σπύρος Θεοδωρόπουλος: εξαγοράζει τις «Έδεσμα» και «Αμβροσία»

Θεσσαλονικιώτικες εταιρίες στο χώρο των τροφίμων και του food service

Στην απόκτηση των εταιρειών «Έδεσμα» και «Αμβροσία» προχωρά ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος μετά από συμφωνία με τους μετόχους των δύο εταιρειών. Ο επιχειρηματίας πρόσφατα εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ- ενώ φήμες που πάντως διαψεύσθηκαν- τον ήθελαν να εξαγοράζει τη σολοκατοβιομηχανία ΙΟΝ.

 

Η εταιρεία «Έδεσμα» είναι μια ιστορική επιχείρηση και αποτελεί την πρώτη εταιρεία που παρασκεύασε αλλαντικά στην Ελλάδα και μια από τις παλαιότερες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Η «Αμβροσία» κατέχει πολύ σημαντική θέση στην αγορά, παράγοντας έτοιμα φαγητά και σαλάτες και αποτελεί επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Έδεσμα». Οι εταιρείες πραγματοποιούν πωλήσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για τη μεταβίβαση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022.

Ποια είναι  εταιρεία ΕΔΕΣΜΑ

Η Έδεσμα ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε το 1900 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ιστορική εταιρεία στον κλάδο της αλλαντοποιίας και μια από τις παλιότερες εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων. Η παραγωγή των προϊόντων της πραγματοποιείται σήμερα σε δυο υπερσύγχρονα εργοστάσια στη Βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η διανομή τους πραγματοποιείται μέσα από το δίκτυο πωλήσεων που περιλαμβάνει επτά υποκαταστήματα της εταιρείας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων στις κατά τόπους περιοχές.

Ποια είναι  εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑ

Η Αμβροσία ιδρύθηκε το 1991, ως επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας παραγωγής αλλαντικών ΕΔΕΣΜΑ, στον κλάδο παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών. Το 1994 η Αμβροσία απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην ΒΙ.ΠΕ.Θ και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της.

You might also like