Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο μαγειρικής της EU RICE

Καμπάνια για βιώσιμη παραγωγή ρυζιού στην Ελλάδα

Σεμινάριο παρουσίασης πρωτότυπων συνταγών με μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι διοργανώθηκε  στις εγκαταστάσεις  του φορέα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club, στην Αθήνα.

 

Οι συμμετέχοντες, πρώην σπουδαστές του Μαθήματα Μαγειρικής οι περισσότεροι και όλοι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης σήμερα, παρασκεύασαν με την καθοδήγηση των εμπνευστών και καθηγητών τους:

  • Γαλέτα Ρυζιού γλασέ σε παγιέτες παρμεζάνας με μαύρη τρούφα και ντουξέλ μανιταριών
  • Κανελόνι από λάχανο σαβόι γεμιστό με Γλασέ, αχιβάδες, γκρατινέ σαμπαγιόν με άγρια μανιτάρια
  • Επτανησιακό Ρεβανί μαστίχα με κρέμα μπαβαρουάζ ρυζιού καρολίνα και σύκου
  • Ψωμί ρυζιού με καρολίνα

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Κανελόνι ρυζιού στο σεμινάριο μαγειρικής της ERU Rice.

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία NOVACERT, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος και την εταιρία Chef Stories, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.

You might also like