Καταρρέει η πλατφόρμα Rocket

Δεκάδες επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι ‘στον αέρα’

Σε φάση εξόδου από την αγορά, με απρόβλεπτες συνέπειες για συνεργάτες κι εργαζομένους βρίσκεται η εταιρία παροχής υπηρεσιών παραγγελιοληψίας και delivery Rocket, ουκρανικών συμφερόντων, εξέλιξη που δεν σχετίζεται άμεσα αλλά οπωσδήποτε επισπεύσθηκε από τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Ήδη η εταιρία ανακοίνωσε τη διακοπή των δραστηριοτήτων της σε όλη την Ευρώπη.

 

Το πρόβλημα προέκυψε πριν μερικές εβδομάδες όταν ο βασικός μέτοχος της εταιρίας Igor Rokhlin, ο οποίος πρόσφατα είχε εξαγοράσει τα μερίδια των δύο ιδρυτών της  Rocket, των Oleksii Yukhymchuk και Stanislav Dmytryk έπαψε να χρηματοδοτεί την επιχείρηση. Η μητρική  αντιμετωπίζει προβλήματα, έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στην Ουκρανία και γενικά το κλίμα είναι βαρύ για την μέχρι πρόσφατα ανερχόμενη εταιρία delivery.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε από την ίδια τη δραστηριότητα της εταιρίας στην παροχή υπηρεσιών delivery, αλλά από το γεγονός ότι ο βασικός μέτοχος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δίνη ενός άλλου οικονομικού σκανδάλου το οποίο σχετίζεται με δραστηριότητά του στον κλάδο των call centers.

Η Rocket στην Ελλάδα έχει μερικούς μήνες ζωής και κατά τη διάρκεια αυτών μπόρεσε να απασχολήσει περίπου 100 εργαζομένους οι οποίο σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και αναζητούν στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση.

You might also like