Επανέρχεται το Παγκρήτιο Φόρουμ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΕΚ)

Μετά από διακοπή δύο ετών, λόγω της πανδημίας, το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και δίκτυα διανομής- supermarket «επιστρέφει» στην αρχική του μορφή με δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα. Θα διεξαχθεί με τον φυσικό τρόπο το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΕΚ).

 

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης  πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων, που συνδιοργανώνουν το κορυφαίο για την Κρήτη επιχειρηματικό γεγονός.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια προσπάθεια που κάθε χρόνο βρίσκει ανταπόκριση σε παραγωγούς και τους ξενοδόχους και έχει αποκλειστικό στόχο να αναδείξουμε την τοπική μας οικονομία, να παρακάμψουμε τα όποια προβλήματα και να εξασφαλίσουμε ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε».


Το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.


Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και  Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης  Γιώργος Γιακουμάκης,  τόνισε: «Νομίζω ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, έγινε ακόμη πιο φανερή η αναγκαιότητα μεγαλύτερης ακόμη στήριξης και ανάπτυξης του αγροδιατροφικού μας τομέα. Συμφωνούμε πλέον, όλοι ότι ο κλάδος της αγροδιατροφής πρέπει να αποτελέσει το κλειδί για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου. Ταυτόχρονα, μπορεί να συνεισφέρει στην ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση της αξίας του τουριστικού μας προϊόντος».

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης επισήμανε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα Επιμελητήρια του νησιού και σε όλους τους συνδιοργανωτές για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα. Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζαμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια γιατί προτεραιότητά μας είναι η παράλληλη ανάπτυξη όλων των τομέων που σχετίζονται με τον τουρισμό και η διάχυση των εισόδων σε όλη την τοπική οικονομία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση  παραγωγών με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,  γιατί πιστεύουμε ότι τα εκατομμύρια των επισκεπτών στο νησί μας θα πρέπει να δοκιμάσουν την κρητική διατροφή και να αποτελέσουν επιλογή τους στα κρητικά προϊόντα, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές τους επιστρέφοντας στη χώρα τους»

10ο Παγκρήτιο Φόρουμ

  • Θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ. σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν , αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.ebeh.gr/10o-pagkritio-forum   ή στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: www.ebeh.gr
  • Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Υπεύθυνη είναι η Λένα Στεφανουδάκη τηλ: 2810 247034,  [email protected], ή στα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου.
You might also like