Εντυπωσιακή παρουσία της ELGEKA στη Food Expo 2022

Με τις ποικιλίες επτά ελληνικών Οινοποιείων από όλη την Ελλάδα

Το ενδιαφέρον επαγγελματιών του κλάδου συγκέντρωσε η συμμετοχή της ELGEKA στη φετινή FOOD EXPO. Επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία ξεχωριστή και υψηλής ποιότητας ποικιλία ελληνικών οίνων στο περίπτερο ELGEKA wines.

 

Η παρουσία της ELGEKA στη διεθνή έκθεση με το περίπτερο ELGEKA wines ανέδειξε τη δυναμική της εταιρείας στο χώρο της εμπορίας οίνου από όλη την Ελλάδα. Με την εταιρεία να εκπροσωπεί μεγάλο εύρος οινοποιείων αλλά και διαφορετικών ποικιλιών καλύπτοντας ήδη σημαντικό μέρος του οινοποιητικού χάρτη της χώρας, η ELGEKA αναδεικνύεται ως ένας ιδανικός σύμμαχος για εγχώριους και ξένους πελάτες. Στόχος της εταιρείας είναι άλλωστε αφενός να καλύψει το σύνολο του οινοποιητικού χάρτη της Ελλάδας και αφετέρου να συμβάλει στη διανομή και την αποτελεσματική προβολή επιλεγμένων ελληνικών Οινοποιείων εντός και εκτός συνόρων. Κάθε οινοποιείο του δικτύου της ELGEKA έχει τη δική του ιστορία, τη δική του μοναδική κληρονομιά και έχει επιλεχθεί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως η καινοτομία και η δυναμική του.

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η εταιρεία αναφορικά με τον εντυπωσιακό αριθμό ετικετών που διαχειρίζεται, ο οποίος της επιτρέπει να προτείνει μερικούς από τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Οι διακεκριμένοι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο οίνοι από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κτήμα Γκλίναβος από την περιοχή των Ιωαννίνων, την Πατραϊκή Οινοποιΐα, το The Wine Barrel, τα κρασιά της Symposium Cellars από το Αμύνταιο της Φλώρινας, τα αγιορείτικης παράδοσης κρασιά Μονοξυλίτης, αλλά και τα προϊόντα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου έκλεψαν τις εντυπώσεις πλήθους επισκεπτών που είχαν τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν στο περίπτερο ELGEKA wines.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η διάλεξη του Γιώργου Κοτσερίδη (κεντρική φωτογραφία), Καθηγητή Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών, που διοργάνωσε η ELGEKA στο πλαίσιο της FOOD EXPO. Ο κ. Κοτσερίδης παρουσίασε τις τάσεις στην οινοποίηση για την επόμενη πενταετία, τις ποικιλίες που σήμερα είναι σχεδόν άγνωστες αλλά έρχονται στο προσκήνιο καθώς και τις προτιμήσεις των νεότερων γενεών.

You might also like