ΣΚΕΑΝΑ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση της 6ης Απριλίου

Στήριξη της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης και  Κινητοποίησης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής στηρίζει την Πανεθνική Ημέρα Δράσης και  Κινητοποίησης, στις 6 Απριλίου 2022.

 

Στη σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Όπως κάθε φορά ο ΣΚΕΑΝΑ είναι μπροστά σε κάθε μορφή διεκδίκησης και κινητοποίησης για την διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του. Η συγκυρία που βιώνουμε με την ανεξέλεγκτη πλέον ακρίβεια σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα και κατ’ επέκτασιν σε πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις και την οικονομική δυσπραγία που έχει προκύψει σαν απόρροια της διετούς υπολειτουργίας των επιχειρήσεων,  λόγω της πανδημίας COVID-19 έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε εξαθλίωση και οικονομική ασφυξία ».

Προτάσεις ΣΚΕΑΝΑ

Ο Σύλλογος ζητάει  έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας και πιο συγκεκριμένα στοχεύει στην υλοποίηση των παρακάτω προτάσεών του.

  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ειδικών φόρων κατανάλωσης.
  • Πάγωμα οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
  • Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την συγκράτηση των θέσεων εργασίας.
  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
  • Πάγωμα αυξήσεων ενοικίων.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του Φ.Π.Α στο 6%.

Ο ΣΚΕΑΝΑ συμμετέχει και καλεί με την σειρά του όλα τα μέλη του να δώσουν το δυναμικό παρόν στην διαμαρτυρία, 6 Απριλίου 2022 με σημείο συνάντησης Αράτου 21, κάτω από τα γραφεία του συλλόγου, στις 10:30 το πρωί.  Επίσης ο ΣΚΕΑΝΑ θα προβεί και σε πιο δυναμική διαμαρτυρία η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.


Στην κεντρική φωτογραφία, στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ στο κέντρο της Πάτρας. Φωτο: patrasevents.gr. 

You might also like