H Kουκουβάγια στο Σεν Τροπέ
Το ελληνικό εστιατόριο στο φημισμένο ξενοδοχείο Pan Dei Palais
Η Cookoovaya του Περικλή Κοσκινά και των υπολοίπων συνεργατών του γίνεται το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο που επεκτείνεται στην Κυανή Ακτή, εντός του ξενοδοχείου Pan Dei Palais.
Από το 2014 έως και σήμερα η Cookoovaya παραμένει σταθερά ένα από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια της Αθήνας, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Φέτος το καλοκαίρι, ξεκινά το νέο της ταξίδι στην καρδιά του Saint–Tropez, την πιο γοητευτική πόλη της ηλιόλουστης Κυανής Ακτής, δίπλα από την πολυσύχναστη Placedes Lices.
Γίνεται έτσι το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο που εγκαθιδρύεται εκτός των ελληνικών συνόρων σε έναν διεθνή προορισμό που υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο (εκτός από το Funky Gourmet που λειτουργεί το εστιατόριο OPSO στο Λονδίνο). Η κινηματογραφική του ομορφιά και τα κοινά χαρακτηριστικά του με την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του σεφ-ιδιοκτήτη της Cookoovaya Περικλή Κοσκινά, το καθιστούν ιδανική επιλογή για το άνοιγμα ενός δεύτερου εστιατορίου Cookoovaya.
Η Κέρκυρα συναντάει το Σεν Τροπέ
Η Cookoovaya Saint-Tropez βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection, ένα κομψό ξενοδοχείο με μοναδικό χαρακτήρα και αισθητική. Η ιστορία του ξεκινά από το 1835, όταν το ξενοδοχείο ήταν μια ιδιωτική κατοικία που χτίστηκε ως ρομαντική χειρονομία για την Ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei – εξού και το όνομα Pan Dei Palais – από τον στρατιώτη Jean-François Allard.
Ο Περικλής Κοσκινάς εφαρμόζει και στην Cookoovaya Saint-Tropez κατά γράμμα το όραμά του για την ανάδειξη μιας ελληνικής κουζίνας ουσιαστικής, που χαρακτηρίζεται από μέτρο και σύνεση, απαλλαγμένη από περιττές τεχνικές. Το μενού φέρει ελληνικούς τίτλους στις κατηγορίες του, όπως «Courkouti» και «Carvouna» και είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το μοίρασμα δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη ελληνική εμπειρία.
Στο νέο εστιατόριο ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί μερικά από τα ήδη γνωστά στο ελληνικό κοινό πιάτα, όπως τα ωμά ψάρια, το χταπόδι με τη φάβα αλλά και τα κερκυραϊκά μπιάνκο και μπουρδέτο.