Έκθεση ροζέ οίνων «Drink Pink»

Κυριακή 29 Μαΐου στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου

Περίπου 150 ροζέ κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσφέρονται  προς γευστική δοκιμή την Κυριακή 29 Μαΐου στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Drink Pink.

 

Στόχος της εκδήλωσης στην οποία, σημειωτέον, οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους το κρασί χωρίς την παρουσία του οινοπαραγωγού, είναι να επιλέξουν οι  φίλοι του κρασιού τα ροζέ κρασιά που θα καταναλώσουν φέτος το καλοκαίρι.

Στην έκθεση Drink Pink οι επισκέπτες δοκιμάζουν όποιο κρασί τους ενδιαφέρει, ανατρέχοντας στον κατάλογό της για πληροφορίες που αφορούν το στυλ του κρασιού, τον τρόπο παραγωγής του, το πως αυτό συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα κ.ά. Έμπειροι οινοχόοι είναι παρόντες για να προσφέρουν επιπλέον εξηγήσεις και για να μεριμνήσουν για τη σωστή παρουσία των κρασιών.


Η είσοδος στην έκθεση Drink Pink 2022 κοστίζει 12 ευρώ (8 ευρώ φοιτητικό) και περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο και ποτήρι γευσιγνωσίας.


Ανάμεσα στα ροζέ κρασιά εσοδείας 2021 υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία οίνων εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά, ενώ δεν λείπουν και συμμετοχές από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και celebrity-ετικέτες παγκοσμίου εμπορικής επιτυχίας.

Επιβεβαιώνεται επίσης η στροφή της ελληνικής παραγωγής προς ακόμα πιο προσεγμένα ροζέ υψηλής ποιότητας, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας. Είναι εξάλλου το στυλ που κάνει θραύση σε όλα τα ελληνικά νησιά.

Τα ροζέ κρασιά είναι φρέσκα και ελαφριά σαν τα λευκά, αλλά με γευστικά στοιχεία και από τα κόκκινα και θεωρούνται ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα στις απαιτήσεις πολλών εδεσμάτων. Ταιριάζουν εξάλλου εξαιρετικά με πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Για το λόγο αυτό, τα κρασιά του Drink Pink 2022 θα είναι κατανεμημένα σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το γευστικό χαρακτήρα τους, ο οποίος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ομάδες φαγητών.

 

You might also like