Ιωσήφ Ζααλούκ: Νέος Έλληνας World Class Bartender 2022

Θα μας εκπροσωπήσει στα World Class Global Finals 2022

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο βιομηχανικό χώρο του Μεταλλουργείου, στο Γκάζι. Συμμετείχαν οι 12 φιναλίστ bartenders του Ελληνικού World Class Competition. Τέσσερις απαιτητικές δοκιμασίες, premium spirits, άριστες πρώτες ύλες, ευρηματικότητα και ταλέντο, ξεχώρισαν στο διαγωνιστικό σκέλος του ελληνικού τελικού.

 

Με τις δοκιμασίες και του φετινού τελικού, να είναι εμπνευσμένες από τις παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο των ποτών, εκλεκτά αποστάγματα, δημιουργικότητα, τεχνικές και αγωνία κατέκλυσαν το φετινό διαγωνιστικό σκέλος του παγκόσμιου αυτού θεσμού, ενώ οι φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί νικητής ήταν ο Ιωσήφ Ζααλούκ, από την Ρόδο. Ο ταλαντούχος bartender εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2022. Ο Ιωσήφ, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μεγαλύτερο διαγωνισμό της bartending κοινότητας, το World Class Global Finals 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι κριτές του φετινού ελληνικού τελικού ήταν σπουδαία ονόματα από το χώρο της παγκόσμιας bartending σκηνής: ο Tim Philips Johansson, Global Ambassador Johnnie Walker, ο  Joe Schofield, ιδιοκτήτης των SCHOFIELD’S BAR και ATOMECA  και ο James Grant, Global World Class Winner 2021, η συμμετοχή του οποίου παρέμεινε έκπληξη στους διαγωνιζομένους μέχρι και την τελευταία στιγμή. Οι κριτές αξιολόγησαν το γευστικό προφίλ των δημιουργιών, τις τεχνικές δεξιότητες, το επίπεδο φιλοξενίας και την ικανότητα των διαγωνιζομένων να παρουσιάζουν τα σερβιρίσματά τους μπροστά στο κοινό, καταλήγοντας έτσι στον μεγάλο νικητή.

Μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας δοκιμασίας, ακολούθησε εορταστική τελετή, κατά την οποία o Νίκος Γινάργυρος, Greek World Class Winner 2021, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ιωσήφ Ζααλούκ, καλωσορίζοντας τον ως το δέκατο τρίτο μέλος της ομάδας του World Class Greece!

«Η μέρα ξεκίνησε με πολύ άγχος και ενθουσιασμό, αλλά μετά την πρώτη δοκιμασία, βρήκα τον ρυθμό μου και μπόρεσα να ανταποκριθώ και στις υπόλοιπες. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα, καθώς είναι η πρώτη μου συμμετοχή στον διαγωνισμό του World Class! Ήμουν αισιόδοξος, αλλά ειλικρινά δεν το περίμενα να κερδίσω τον τίτλο, καθώς όλοι οι διαγωνιζόμενοι ήταν εξαιρετικοί! Τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά, καθώς προορισμός είναι το Σίδνεϊ», δήλωσε ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2022, Ιωσήφ Ζααλούκ.


Επόμενος σταθμός ο παγκόσμιος τελικός, World Class Global Finals 2022, όπου ο Ιωσήφ θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας τον προσεχή Σεπτέμβριο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

You might also like