Το Φεστιβάλ Lemnos Philema επιστρέφει

Στις 23 Ιουλίου, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω των συνθηκών

Το ονομαστό Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema θα λάβει χώρα φέτος για 4η χρονιά, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω των συνθηκών. Παραγωγοί, οινοποιοί και εστιάτορες της Λήμνου, μέλη του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της γαστρονομίας και θα είναι παρόντες στο Γυμνάσιο Μύρινας στο Ρωμέικο Γιαλό, στις 23 Ιουλίου.

 

Καλεσμένοι φέτος του Lemnos Philema (το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου) είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο chef Κυριάκος Μελάς που θα μας μαγειρέψουν ζωντανά στη σκηνή του Live Cooking του φεστιβάλ με προϊόντα των παραγωγών του νησιού. Οι παραγωγοί και οινοποιοί θα είναι παρόντες, με τα προϊόντα τους τα οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλά και να συνομιλήσει με τους ίδιους.

Παράλληλα, τα συμμετέχοντα εστιατόρια θα έχουν στο μενού τους την εβδομάδα του φεστιβάλ, την καρτέλα Lemnos Philema, μέσα από την οποία αναδεικνύουν στα πιάτα τους τα προϊόντα τοπικών παραγωγών. Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema διοργανώνεται από την Άνθεια Κώτση και τον Σύλλογο Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου με σκοπό την ανάδειξη τόσο της τοπικής γαστρονομίας και οίνου αλλά και την ανάδειξη της Λήμνου ως έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

You might also like