Διπλή διάκριση για το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ

Στον διεθνή θεσμό Superior Taste Awards 2022

Για μια ακόμα χρονιά, το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ βραβεύεται στο διεθνή θεσμό Superior Taste Awards 2022 λαμβάνοντας  το Superior Taste Award με 2 αστέρια. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της εγγύησης ονομασίας προέλευσης που μόνο η ΠΙΝΔΟΣ προσφέρει, καθώς η διεθνής κριτική επιτροπή του θεσμού, μέσω μιας απαιτητικής διαδικασίας 3 σταδίων, αξιολόγησε και βράβευσε το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ με το ανώτερο βραβείο γεύσης iTQi.

 

Επιπλέον, το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ έλαβε μία εξίσου σημαντική βράβευση στα βραβεία Chef’s Choice Awards στην κατηγορία poultry products, όπου διακεκριμένοι γαστρονόμοι της Ελλάδας, μέσα από μία «τυφλή» μαγειρική διαδικασία, το ανέδειξαν ως μια κορυφαία πρόταση πρώτης ύλης για τις δημιουργίες των Ελλήνων σεφ.

Οι ανωτέρω βραβεύσεις έρχονται ως επιστέγασμα της ξεχωριστής ποιότητας και γεύσης του κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ. Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ εκτρέφονται σε ορεινές φάρμες του Ν. Ιωαννίνων, σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων, για χρονικό διάστημα άνω των 65 ημερών. Ο τρόπος και το περιβάλλον εκτροφής τους (με πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο βόσκησης, τηρουμένων αυστηρών προδιαγραφών ευζωίας των πτηνών) συμβάλλουν στην υψηλή φυσική άμυνα των κοτόπουλων ελεύθερης βοσκής, την υψηλή περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνη, αλλά και την έντονη γεύση και άρωμα, που τα διαφοροποιεί γευστικά.

Τρέφονται με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές, από τον κρατικό φορέα AGROCERT, με το καλαμπόκι να καλύπτει το υψηλότερο ποσοστό των τροφών αυτών και να τους προσδίδει το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα, το οποίο διατηρείται και μετά το μαγείρεμα.


Σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζονται αυστηροί έλεγχοι, προσαρμοσμένοι στο πρότυπο διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000: 2018.

You might also like