Στον Περιφερειάρχη  η εστίαση της Δυτικής Ελλάδας

Η άτυπη ομάδα εστίασης συνάντησε τον Νεκτάριο Φαρμάκη

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη συνάντησαν χθες οι πρόεδροι των σωματείων εστίασης,  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Τάσος Γιατράς πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ, Κωνσταντίνος Ναστούλης πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Αγρινίου, Βασίλης Νιπεργιάλης πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Ήλιδας και ο Νίκος Τζαμαλής, πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Πύργου (‘Διόνυσος’).

όπως εκτιμούν οι εμπνευστές αυτής της συνάντησης, η σύσταση ενός άτυπου φορέα εστίασης σε περιφερειακό επίπεδο, έρχεται να επιβεβαιώσει τη διάθεση συνέργειας, εξωστρέφειας και ουσιαστικών δράσεων από κοινού.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης υπάρχουν αξιόλογα εργαλεία, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν από τους διάφορους φορείς και μέσω αυτών να επιτευχθεί η καλύτερη προβολή της περιοχής.

Βάρος στον εσωτερικό τουρισμό

Όπως επισημάνθηκε, η αρχή της τουριστικής ανάπτυξης θα έρθει πρωτίστως μέσω του εσωτερικού τουρισμού, για την επίτευξη του οποίου απαιτείται η σύμπραξη των νομών και των φορέων της Περιφέρειας. Η στήριξη της εσωτερικής αγοράς είναι το πρώτο στάδιο της ευρύτερης ανάπτυξης και εξωστρέφειας ενός τόπου, και αποφέρει άμεσα και εμφανή αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την πρώτη κοινή δράση του άτυπου φορέα των επιχειρήσεων της εστίασης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

You might also like