Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί

Πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς

Την Κυριακή, 19 Ιουνίου έλαβε χώρα η ανοιχτή συζήτηση της δράσης ‘Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί’ στον Συνεταιρισμό Ρομπόλας, Ορεάλιος Γη με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και της Άνθειας Κώτση.

 

Η δράση αυτή είχε θέμα την Κλιματική Αλλαγή με καλεσμένους ομιλητές τον Διονύση Γραμματικό, Προϊστάμενος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον γεωπόνο\οινολόγο Γιώργο Τσινίδη. Ο κ. Γραμματικός παρουσίασε το θέμα της καταγραφής των δεδομένων στην αμπελουργία και της αλλαγής συνθηκών, ενώ ο κ. Τσινίδης μίλησε για τις προκλήσεις στην αμπελουργία, τις επιπτώσεις στις οινολογικές τεχνικές και τις πρακτικές αντιμετώπισης μετά από φυσικές καταστροφές στους αμπελώνες.

 

Παρόντες ήταν οι οινοποιοί του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, αμπελουργοί και εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Συζητήθηκε και το θέμα του πολιτισμού σε σχέση με την αμπελουργία και την οινοποιητική παράδοση στην Κεφαλονιά. Την ανοιχτή συζήτηση πλαισίωναν περιηγήσεις στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς.

Η δράση “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί” μόλις ξεκίνησε και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόμβο προβληματισμού αλλά και συζήτησης γύρω από τα πιο σημαντικά θέμα που αφορούν το κρασί και τους οινοποιούς. Θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με στόχο να βάλει την Κεφαλονιά στον παγκόσμιο χάρτη οινοτουριστικών προορισμών αλλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των θεμάτων που τους αφορούν.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με Συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και είχε τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

You might also like