Στην Ελλάδα το φημισμένο Il Borro Tuscan Bistro

Φιλοξενείται στο Elounda Peninsula All Suite Hotel, στην Κρήτη

Στην Κρήτη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που τώρα πλέον προσέχουν ιδιαίτερα τη γαστρονομία τους, αφίχθη φέτος το Il Borro Tuscan Bistro, ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου το οποίο ανήκει στην επιχειρηματική οικογένεια Ferragamo.

 

Μετά το Λονδίνο, τη Φλωρεντία και το Ντουμπάι όπου είναι ήδη τοποθετημένο,  το εξαιρετικό εστιατόριο που ανήκει στην ιταλική επιχειρηματική οικογένεια Ferragamo, ήρθε στην Κρήτη.  Το Il Borro Tuscan Bistro Elounda φιλοξενείται στο Elounda Peninsula All Suite Hotel το οποίο ανήκει στην οικογένεια Κοκοτού κι είναι ένα από τα επτά εστιατόρια του κορυφαίου αυτού ξενοδοχείου.

Τόσο η ιδέα όσο και η γαστρονομική πρόταση που επιλέχθηκε στο Il Borro Tuscan Bistro προέρχονται από το διάσημο Il Borro, το ιστορικό  Κτήμα της Τοσκάνης, που ανήκει στον Ferruccio Ferragamo, γιο του θρύλου της ιταλικής μόδας Salvatore Ferragamo. Το κτήμα είναι γνωστό και για την εστίασή του στη βιολογική γεωργία.

Το μενού στο εστιατόριο του κρητικού ξενοδοχείου αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του κτήματος ‘από το αγρόκτημα στο τραπέζι’, χρησιμοποιώντας φρέσκα και εποχιακά υλικά για να παρουσιάσει τα καλύτερα παραδοσιακά ιταλικά πιάτα. Executive Chef των πέντε μέχρι σήμερα εστιατορίων Il Borro Tuscan Bistro είναι ο Andrea Campani.

You might also like