Επιτέλους, σήμα για Επισκέψιμα Ελαιοτριβεία

Μια 'νίκη' για την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου

Η ελληνική πολιτεία,  και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφάσισε να προχωρήσει στη θέσπιση ‘Σήματος Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου’ με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης – γευσιγνωσίας σε χώρους  ελαιοτριβείων σε λειτουργεία.

 

Με την απόφαση αυτή, η ελληνική πολιτεία αλλά και ο ελαιουργικός κλάδος επιθυμούν να προβάλλουν  τα ελαιοτριβεία που παράγουν ελληνικό ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, ενώ διαθέτουν παράλληλα χώρους και εγκαταστάσεις ειδικών προδιαγραφών που διασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε όλους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έλαβε και προώθηση με επιτυχία όπως φαίνεται η ΕΔΟΕ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου), μέλη της οποίας είναι όλες οι επαγγελματικές οργανώσεις του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης, επεξεργασίας, τυποποίησης, διακίνησης και εξαγωγής ελαιολάδου.

Το σχέδιο της σχετικής απόφασης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού hps://mintour.gov.gr/diavoyleysi-prodiagrafon-episkepsimon-elaiotriveion,  όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν και να το μελετήσουν.

You might also like