13η Γιορτή Πατάτας Νάξου

2-4 Σεπτεμβρίου, από την ΕΑΣ Νάξου

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η μεγάλη γιορτή της πιο διάσημης πατάτας, της Πατάτας Νάξου, είναι γεγονός. Το κορυφαίο γαστρονομικό event, που έχει τον χαρακτήρα του παραδοσιακού ελληνικού πανηγυριού, συνδυάζει και φέτος το νησιώτικο πανηγύρι με κεράσματα πατάτας από δημιουργίες καταξιωμένων σεφ.

 

Παραδοσιακά τα τεράστια καζάνια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα ανάψουν και θα σερβίρουν την ανεπανάληπτη φρεσκοτηγανισμένη πατάτα. Στην βραδιά θα απονεμηθούν και τα βραβεία Naxian Excellence Awards by EAS Naxos τα οποία ψήφισε η νεοσύστατη επιτροπή ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών με επικεφαλής τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννη Πολίτη.

Στο παραδοσιακό γλέντι που θα γίνει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες) θα τραγουδήσει η Στελλίνα Κονιτοπούλου από την σπουδαία μουσική οικογένεια των Κονιτοπουλαίων και, σε guest εμφάνιση, ο μεγάλος δάσκαλος της νησιώτικης μουσικής, Μανόλης Μπαρμπεράκης.

Το τριήμερο Food Experience Patata Naxos που διοργανώνεται το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου έχει θέμα «Διατροφή και άσκηση – fitness and nutrition». Γνωστοί αθλητές, γυμναστές, influencers και δημοσιογράφοι αναλύουν τον ευεργετικό ρολο που έχουν τα εκλεκτά προϊόντα της Νάξου στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και της ευεξίας.

You might also like