Ελένη Ψυχούλη – Ιωάννα Παυλάκη: My Greek Meze          

65 πιατάκια γεμάτα γεύση & αγάπη

Οι Εκδόσεις Πεδίο έχουν δημιουργήσει μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα σειρά χρηστικών βιβλίων μαγειρικής η οποία απευθύνεται τόσο σε Έλληνες όσο και σε αγγλόγλωσσους αναγνώστες, βιβλία με εύκολες συνταγές παρμένες από την ανεξάντλητη ελληνική παράδοση. Κάθε τόμος έχει την επιμέλεια της Ιωάννας Παυλάκη η οποία ‘υποδέχεται’ κάθε φορά έναν ξεχωριστό συνεργάτη ο οποίος θέτει τη σφραγίδα του στο βιβλίο.

 

Το My Greek Meze είναι ένα βιβλίο που συγκεντρώνει τις πιο νόστιμες και γνωστές συνταγές μεζέδων που απολαμβάνουμε στη χώρα μας, με την υπογραφή της Ελένης Ψυχούλη και λειτουργεί ως ένα είδος ‘άλμπουμ της Ελλάδας’. Έχει τη ζεστασιά του ήλιου, τη χαλαρότητα των διακοπών, το χαμόγελο των νησιών, τη σοφία και τη γεύση της παράδοσης, τη μυρωδιά του γλυκάνισου, το χρώμα του αμπελιού.

Περιέχει 65 αυθεντικές απλές συνταγές, που έρχονται από τα βάθη του χρόνου της ελληνικής παράδοσης, καμωμένες με καθημερινά υλικά που βρίσκουμε παντού και με πανεύκολες τεχνικές για όλους, αφού η ‘κουζίνα του φτωχού’ είναι η πιο πλούσια του κόσμου. Το βιβλίο καθοδηγεί τους αναγνώστες του βήμα- βήμα, δίνοντάς τους παράλληλα πολύτιμες συμβουλές και προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους για να φτιάξουν με τις πιο απλές κινήσεις τον μεζέ του Αιγαίου, τον μεζέ των βουνών, έτσι ακριβώς όπως τον απολαμβάνει η Ελλάδα από τον Βορρά έως τον Νότο της. Οι μεζέδες δεν απαιτούν κόπο, το μυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται απλώς στο μεράκι κατά την προετοιμασία τους.

Η Ιωάννα Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από τη Μυτιλήνη, όπου περνούσε ως παιδί όλα της τα καλοκαίρια. Δίπλα στη γιαγιά της, έμαθε να μαγειρεύει και να δοκιμάζει γεύσεις. Αγαπημένη της ενασχόληση το ξεφύλλισμα βιβλίων μαγειρικής, ενώ τα ταξίδια της στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διεύρυναν ακόμα περισσότερο τις γαστρονομικές της αναζητήσεις. Μαγειρεύει για φίλους και λατρεύει τη θάλασσα. Το πάθος της είναι να κάνει πραγματικότητα μικρές ιδέες, όπως την επιτυχημένη μαγειρική σειρά βιβλίων ‘My Greek’ από τις Εκδόσεις Πεδίο. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα βιβλία: My Greek Taverna, My Greek Vegan Food, My Greek Meze, My Greek Sweets (το οποίο κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες).

Η Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε στον Βόλο, την ελληνική πόλη που ταυτίζεται με το τσίπουρο, άρα ξέρει σίγουρα από καλό μεζέ. Δημοσιογράφος γεύσης, έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα γαστρονομικά ελληνικά έντυπα και έχει το δικό της site για τη γεύση, το www.pirouni.gr. Για επτά χρόνια παρουσίαζε τη δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής ‘Chef στον αέρα’ από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ενώ υπήρξε κριτής και παρουσιάστρια στο ‘MasterChef Junior’. Το 2021 επέστρεψε στη μικρή οθόνη για ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στο Πήλιο, με τις ‘Συνταγές Ψυχής’ στο κανάλι ΣΚΑΪ. Στο βιογραφικό της μετρά δύο εστιατόρια, δύο βιβλία μαγειρικής κι ένα μεγάλο πάθος για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

My Greek Meze: 65 πιατάκια γεμάτα γεύση & αγάπη

Ελένη Ψυχούλη – Ιωάννα Παυλάκη

Εκδόσεις Πεδίο, 2021

160 σελ.

ISBN 978-960-635-184-6

Τιμή 17,90 ευρώ

You might also like