Βραβεύτηκε το εστιατόριο Delta στο ΚΠΙΣΝ  

Στο διεθνή διαγωνισμό Restaurant & Bar Design Award 2022

Το εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) βραβεύτηκε  με το Restaurant &  Bar Design Award 2022 στην κατηγορία  “ Europe – In Another Space ” , η οποία αφορά  χώρους εστίασης στην Ευρώπη που βρίσκονται  μέσα  σε μουσεία, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς, οπουδήποτε εκτός από ξενοδοχεία.

 

Φέτος, τα Restaurant & Bar Design  Awards, διοργανώθηκαν για 14η συνεχή χρονιά, με σκοπό να αναγνωρίσουν και να  τιμήσουν τους πιο δημιουργικούς χώρους εστίασης σε ολόκληρο τον κόσμο,  αλλά και τους ανθρώπους που τους σχεδίασαν. Πρόκειται για  τον σημαντικότερο  και επιδραστικότερο διαγωνισμό  design για χώρους εστίασης παγκοσμίως.

Το ελληνικό εστιατόριο, το οποίο σχεδιάστηκε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό  γραφείο Kois Associated Architects, διακρίθηκε ανάμεσα σε 27 εστιατόρια και μπαρπου βρίσκονται στο Παρίσι, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ξεχωρίζουν για  το πρωτότυπο design τους.

Το εστιατόριο Delta λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ από τον  Ιούλιο του 2021.

 

Το Delta είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ από τον  Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο  γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ.

Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια -καμία σπατάλη», υιοθετεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη  γαστρονομία. Με τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα ως αφετηρία για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του εστιατορίου, το Delta εναρμονίζεται πλήρως με το όραμα του αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano.

To concept είναι η έκφραση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της Ελλάδας του σήμερα, μέσω μιας αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας που παραπέμπει νοερά στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα. Αυτό επιτυγχάνεται όχι με τη χρήση και προβολή ιστορικών μοτίβων ή αντικειμένων, αλλά με την αρχιτεκτονική προσέγγιση στο ζήτημα της ελληνικής ταυτότητας.

«Εστιάσαμε σε αρχέτυπες ατμόσφαιρες και μυθολογικές δομές. Ο σκοπός μας ήταν ο χώρος να αποπνέει μια αίσθηση  φιλόξενης οικειότητας αλλά και μυστηρίου που θα είναι αλάνθαστα ελληνική.  Μας απασχόλησε η δημιουργία μιας νέας ανάγνωσης του χώρου βασισμένη στην ανθρώπινη κλίμακα, έτσι ώστε ο επισκέπτης υποσυνείδητα να νιώσει μια αίσθηση εφορίας και οικειότητας με την άφιξή του», εξηγεί ο Στέλιος Κόης, επικεφαλής του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associated Architects.

You might also like