MEAT & GRILL DAYS»: Τριήμερο εντυπωσιακών εκδηλώσεων

Σημαντικές συζητήσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Η διοργάνωση της MDF EXPO (από τις τρεις αγορές Meat – Dairy – Frozen που αντιπροσωπεύει) για το 2022, θα συγκεντρώσει γι’ ακόμη μια φορά τους επαγγελματίες των τροφίμων, από τον τομέα της παραγωγής, της μεταποίησης και του food service, σ’ ένα εκθεσιακό event με μεγάλες αξιώσεις, ουσία, χαρακτήρα και σημαντικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

 

Πρόκειται για τους ισχυρούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας -που η έκθεση της διοργανώτριας εταιρείας O.MIND CREATIVES υπηρετεί πιστά και σταθερά- του Κρέατος και των Προϊόντων του (MEAT & GRILL DAYS), της Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας (DAIRY EXPO), των Κατεψυγμένων Τροφίμων (FROZEN FOOD) και της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας (FOOD LOGISTICS) που αποτελεί συνδετικό κρίκο όλων των υπολοίπων.

Από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου ο επισκέπτης θα βρει στην «MDF EXPO» 2022,  λύσεις βιομηχανικού εξοπλισμού και συσκευασίας, μηχανήματα μεταποίησης τροφίμων, πρώτες ύλες, εμπόρους τροφίμων και ό,τι άλλο χρειάζεται για την επιχείρησή του.

Στόχος και πάλι, η 7η διοργάνωση των τριών εκθέσεων ν’ αποτελέσει τον σημαντικό «συνδετικό κρίκο» μεταξύ της αγοράς, των πελατών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

Ανταποκρινόμενη στο σημερινό ιδιαίτερο περιβάλλον, μιας καθόλα απαιτητικής αγοράς, η 7η «MEAT & GRILL DAYS» έρχεται στοχευμένα, μέσα από τις δράσεις και τις συζητήσεις που θα φιλοξενήσει παράλληλα με την έκθεση, να προσφέρει στους επαγγελματίες που την υπηρετούν, τη γνώση, την πληροφορία και την εμπειρία εκείνη, που θα τους φανούν χρήσιμες για την περαιτέρω εξέλιξη της δουλειάς τους.

Μέσα στις τρεις ημέρες που αυτή διαρκεί, προγραμματίζεται να φιλοξενηθούν:

Εκδηλώσεις

  • Επιδείξεις Αποστέωσης και Κοπής

  • Γευστικές δοκιμές νέων προϊόντων

  • Παρουσιάσεις προϊόντων σε περίπτερα εκθετών

  • Παραγωγή προϊόντων σε περίπτερα εκθετών

  • Επιδείξεις Κρεοτεχνίας σε περίπτερα Φορέων και Συλλόγων

  • Διαγωνισμός Κρεοτεχνών

Συζητήσεις

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες Ημερίδες «MEAT DAY» του περιοδικού MEAT PLACE (οι οποίες ξεκίνησαν να υλοποιούνται διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown και μετά) στο πλαίσιο της 7η «MEAT & GRILL DAYS» φέτος, θα διεξαχθεί και η Ημερίδα «MEAT DAY» 2022 με τίτλο: «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Τομέα του Κρέατος στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται».
Η «MEAT DAY» 2022 θ’ αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύψει μια πλειάδα επίκαιρων ζητημάτων που έχουν προκύψει με βάση τα νέα δεδομένα (συνολικά για τον Τομέα του Κρέατος), όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στην «Μετά Covid-19 Εποχή» και μετά τις 24 Φεβρουαρίου και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Α’ μέρος

  • Οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και κατ’ επέκταση στους τρόπους πώλησης

  • Η αλυσίδα παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος, αντιμέτωπη με τα αυξημένα κόστη σε ενέργεια και ζωοτροφές

  • Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της επισιτιστικής ασφάλειας και επάρκειας

  • Η επίτευξη της «Πράσινης Μετάβασης» και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, χωρίς τη μείωση της κτηνοτροφίας

Β’ μέρος

  • Η αντιμετώπιση της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, λόγω πληθωριστικών πιέσεων και ακρίβειας

  • Η μετατροπή του κρέατος από βασικό διατροφικό είδος πρώτης ανάγκης, σε είδος πολυτελείας

  • Απειλή «λουκέτου» για τα παραδοσιακά «Κρεοπωλεία της Γειτονιάς», από την υπερμεγέθυνση των Ομίλων Super-Market και Υπεραγορών Κρέατος

  • Η σωστή επαγγελματική εκπαίδευση, ως παράμετρος υπεραξίας για την αγορά

Οι ενότητες αυτές, αποτελούν τα επιμέρους θέματα μιας πλούσιας συζήτησης με εισηγήσεις από τους θεσμικά αρμόδιους και από ανθρώπους της αγοράς, που φιλοδοξούν να ενημερώσουν σωστά και έγκυρα όλους όσους τις παρακολουθήσουν.

Εκτός της Ημερίδας «MEAT DAY» 2022 που θα πραγματοποιηθεί στην 7η «MEAT & GRILL DAYS» θα φιλοξενηθούν επίσης Ημερίδες, Συζητήσεις και Εκδηλώσεις, τόσο από Πανεπιστημιακά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όσο και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται η έχουν σχέση με τον Τομέα του Κρέατος.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν, στο site της έκθεσης, ώστε να ενημερώνεστε συνεχώς, για όλα τα νέα της φετινής διοργάνωσης, καθώς και για το σύνολο των συζητήσεων και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν.

You might also like