Αγγελάκης: Πρόβλεψη για τζίρο 40 εκατ. ευρώ το 2022

Με 35% ‘τρέχει’ στο εξάμηνο η εταιρία από την Εύβοια- Οι εξαγωγές στο 8μηνο αποτελούν το 10% του τζίρου

Αύξηση τζίρου η οποία στο 8μηνο ‘τρέχει’ με 35% και κύκλο εργασιών ο οποίος για το σύνολο του 2022 αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η εταιρία Αγγελάκης η οποία δραστηριοποιείται στην πτηνοτροφία και την επεξεργασία και πώληση κρέατος.

 

Παράλληλα ο Θάνος Αγγελάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αγγελάκης ΑΕ, έδωσε πληροφορίες για το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο για την επόμενη τριετία το οποίο αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 24 εκατ. ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Δράση 1 και Δράση 2) και τα υπόλοιπα θα κατατεθούν στο επόμενο διάστημα (Αναπτυξιακός Νόμος).

Συγκεκριμένα, τα 30 εκατ. ευρώ αφορούν: επένδυση σε φωτοβολταϊκά: 2,5 εκατ. ευρώ, αντικατάσταση του στόλου των φορτηγών: 2,5 εκατ. ευρώ, διπλασιασμό της δυναμικότητας του πτηνοσφαγείου και γενικότερο εκσυγχρονισμό του: 7,5 εκατ. ευρώ, απόκτηση νέων μηχανών συσκευασίας, επέκταση των αποθηκευτικών χώρων στις εγκαταστάσεις της Αγγελάκης κατά 7.000 τ.μ. και δημιουργία νέας μονάδας με γραμμή προψημένων (ready to cook) προϊόντων: 7,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τα σχόλια του Θ. Αγγελάκη, η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να γνωρίσει περεταίρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια ενώ όπως φαίνεται από τις διεθνείς έρευνες η κατανάλωση κοτόπουλου αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030.

Παράλληλα η Αγγελάκης αναμένεται να επενδύσει για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας ζωοτροφών: 2-2,5 εκατ. ευρώ, για την  εξαγορά το αμέσως επόμενο διάστημα μονάδας εκκολαπτηρίου αυγών: 600.000 ευρώ, για την απόκτηση μονάδων πατρογονικών: περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα πραγματοποιήσει και επενδύσεις σε νέους πτηνοτροφικούς θαλάμους 20.000 τ.μ.: 4 εκατ. ευρώ.

Ο Θάνος Αγγελάκης συνομιλεί με δημοσιογράφους στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την πορεία και το μέλλον της εταιρίας του.

 

Έχει μέλλον το κοτόπουλο

Ρωτηθείς ο κ. Αγγελάκης αποκάλυψε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία άλλων ειδών κρεάτων ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση κοτόπουλου διότι πιστεύει ότι η συγκεκριμένη αγορά θα αναπτύξει κι άλλα, μοντέρνα προϊόντα που θα απευθύνονται στους λάτρεις του κοτόπουλου σε όλον τον κόσμο.

Με την ιδιότητά του ως προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας Ελλάδος, ο Αθανάσιος Αγγελάκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σκοπεύει να εντάξει την ελληνική Οργάνωση στο διεθνή φορέα των διεπαγγελματικών οργανώσεων κι έδωσε πληροφορίες για τις εγχώριες δραστηριότητες της Οργάνωσης.

You might also like