Συνέδριο Εστίασης, στην Καλαμάτα, στις 21-22/1/2023

Αποφασίστηκε κατά την επίσκεψη Κικίλια στην Μεσσηνία- Οικοδεσπότης ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας

Κατά την περιοδεία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλα στον νομό Μεσσηνίας οι εκπρόσωποι τουριστικών κι εστιατορικών φορέων είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν δια ζώσης και να συζητήσουν μαζί του ορισμένα από τα ζητήματα που τους απασχολούν.

 

Στη συνάντηση από την πλευρά των θεσμικών φορεών συμμετείχαν η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου, ο  πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Το ενεργειακό πρόβλημα, η αξιοποίηση των λιμανιών της Κυπαρισσίας και της Μαραθούπολης, ο ανταγωνισμός από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και η αναβάθμιση του αεροδρομίου και των οδικών αξόνων που συνδέουν την Καλαμάτα με σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μεθώνη και η Μάνη ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στις επαφές του υπουργού με τους θεσμικούς φορείς της Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου στον  υπουργό Β. Κικίλια και ανακοίνωσε τη διοργάνωση Συνεδρίου Εστίασης στις 21 και 22 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

You might also like