Τα Mailo’s γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Προσφορά δωρεάν γευμάτων στα καταστήματά της

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζυμαρικών γιόρτασαν φέτος τα καταστήματα Mailo’s The Pasta Project, προσφέροντας δωρεάν γεύματα στους φίλους τους για ένα δίωρο το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου.

 

Η  Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, την ημέρα που το 1995 πραγματοποιήθηκε το  πρώτο συνέδριο της συνεδρίου της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (European Union Associations of Pasta Manufacturers ). Θυμίζουμε οτι ο θεσμικός φορέας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας παραγωγής ζυμαρικών έχει ιδρυθεί το 1960 κι αποτελεί ένας από τους κορυφαίους παραγωγικούς φορείς στην ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων ενώ μέλος του είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ζυμαρικών, ο ΣΕΒΖΥΜ που είναι φυσικά μέλος του ΣΕΒΤ

Ο εορτασμός καθιερώθηκε τρία χρόνια μετά το πρώτο συνέδριο, το 1998,  με στόχο να κοινοποιήσει στα εκατομμύρια φανατικών των ζυμαρικών τη θρεπτική αξία τους, τη συνεισφορά τους στην ανθρώπινη διατροφή αλλά και τη βαρύνουσα σημασία τους στην ευρωπαϊκή οικονομία του κλάδου των τροφίμων.

Τα καταστήματα Mailo’s τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών ημέρα προσφέροντας εκείνη την ημέρα και το διάστημα 6-8 το απόγευμα δωρεάν γεύματα. Το αδιαχώρητο υπήρξε στα καταστήματα της αλυσίδας η οποία έχει ήδη τοποθετηθεί κι αναπτύσσεται μέσω franchising σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 καταστήματα, δύο στην Κύπρο, ένα στο Ηράκλειο Κρήτης και τα υπόλοιπα στην Αθήνα- Πειραιά.


Η φωτογραφία είναι από το Mailo’s στην Πλατεία Καλογήρων στην Δάφνη κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών.

You might also like