ΣΚΕΑΝΑ: Ζητά άμεσα επιδότηση

Τρανταχτή αστοχία ή συνειδητή επιλογή η πολιτική που εφαρμόζεται

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας με επιστολή του προς την πολιτεία ζητάει άμεση επιδότηση για την κατανάλωση ενέργειας και αναρωτιέται γιατί δεν έχουν μειωθεί ύστερα από την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών.

 

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΕΑΝΑ είναι το παρακάτω:

« Η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων για την ενεργειακή κρίση τον μήνα Νοέμβριο προκαλεί την θυμηδία και την αγανάκτηση του κλάδου της εστίασης. Στις 22/9 σας αποστείλαμε επιστολή ζητώντας να επιδοτηθούν οριζόντια οι επιχειρήσεις εστίασης για το σύνολο της κατανάλωσης τους . Ο κ. Σκρέκας ‘ανταποκρινόμενος’ στο αίτημα, κατάφερε το αδιανόητο. 

Τον μήνα που έχουμε τεράστια αποκλιμάκωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά, οι επιχειρήσεις να χρεωθούν με διπλάσιες τιμές, ακόμα και από την περίοδο του Αυγούστου, που οι τιμές κατέγραψαν ιστορικό υψηλό. Πλέον είναι σαφές πως πρόκειται για τρανταχτή αστοχία ή συνειδητή επιλογή. Όποια και να είναι η απάντηση, οι δικές σας επιλογές, οδηγούν ένα κλάδο σε αφανισμό και στην δημιουργία υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.  Για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης απαιτείται άμεσα η επιδότηση των 200/MKW, για το σύνολο της κατανάλωσης».

You might also like