Σειρά γαστρο-εκδηλώσεων στο Retro Gastro

Συνδυασμοί γεύσεων και οίνων στο εστιατόριο του Θησείου

Το Retro Gastro – Funky Taverna στην Ηρακλειδών 19Α στο Θησείο έχει σχεδιάσει το επόμενο διάστημα μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων προκειμένου το κοινό να γνωρίσει την κουζίνα του αλλά και Έλληνες οινοποιούς οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο αθηναϊκό κοινό.

 

Πρώτη σειρά εκδηλώσεων οι Wine Wednesdays με αρχή γενομένη την 16η Νοεμβρίου  και θέμα ‘Το κρασί οι μικροί Έλληνες παραγωγοί’. Μια συνομιλία και συνεύρεση κάθε δεύτερη αφοί για  δύο Τετάρτες μέσα στο μήνα Νοέμβριο το εστιατόριο θα παρουσιάσει την κουζίνα του σε συνδυασμό με το Οινοποιείο Κορωνιώτη με την αξιόλογη πορεία και τις
οινικές του προτάσεις. Οι Wine Wednesdays με το Οινοποιείο Κορωνιώτη θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 30 Νοεμβρίου.

Δεύτερη σειρά εκδηλώσεων αυτές που φέρουν τον τίτλο ‘Μια Αρχαία Ελληνική Ποικιλία στο Πιάτο σας’. Καθώς η Κυριακή είναι η πιο ιερή ήμερα του ελληνικού παραδοσιακού τραπεζιού, το εστιατόριο  διαλέγει δύο φορές τον μήνα να παρουσιάσει τις αρχαίες ελληνικής ποικιλίες κρασιού σε συνδυασμό με την funky κουζίνα και τις δημιουργίες του Σεφ Ιωάννη Τσακλάνου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις προτάσεις του εστιατορίου  αναφορικά με το ταίριασμα των κρασιών με τα πιάτα του καθώς και προνομιακές τιμές για την αγορά φιαλών από τις προτάσεις μας Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Η τρίτη σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Φάρμα Bio Kudros που εκτρέφει και τον παραδοσιακό Ελληνικό Μαύρο Χοίρο τα τελευταία 20 χρόνια. Τα διήμερα θα έχουν θεματικές ενότητες και θα ξεκινήσουν στις 3 Δεκεμβρίου με τελευταία ημερομηνία τις 18 του ίδιου μήνα. Θα περιλαμβάνουν στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2ήμερο ταχυφαγίας με μπιφτέκια και λουκάνικα
μαγειρεμένα και εκτελεσμένα σε burger – ψωμάκια – πλατό & ξυλάκια. Το διήμερο 10 & 11 Δεκεμβρίου θα αφορά σε πιάτα παραδοσιακών ελληνικών συνταγών με Μαύρο Χοίρο παρουσιασμένα και εκτελεσμένα από την ομάδα του εστιατορίου υπό την καθοδήγηση του Σεφ Ιωάννη Τσακλάνου.

Το διήμερο 17 & 18 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν συνταγές υψηλής γαστρονομίας και ιδιαίτερου ταιριάσματος με κρασιά για να κλείσει σαν σύνολο αυτός ο κύκλος.

Όλες τις ημέρες θα υπάρχουν προτάσεις ταιριάσματος για τα πιάτα και τα αντίστοιχα μενού που θα παρουσιαστούν καθώς και παρουσία των ανθρώπων της φάρμας για να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους από κοντά.

You might also like