Ελλάδα: Στους κορυφαίους οινο-προορισμούς

18η παγκοσμίως και 9η στην Ευρώπη- Έρευνα της Compare the Market

Μια νέα μελέτη του Αυστραλιανού ερευνητικού φορέα comparethemarket.com.au αποκαλύπτει τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για όσους θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη τους για την περιπέτεια και το κρασί. Η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά- θα μπορούσε, φυσικά, και καλύτερα.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για οινοτουρισμό. Με 220 διαθέσιμες ποικιλίες σταφυλιών η Ελλάδα βρίσκεται στη 18η θέση παγκοσμίως και 9η στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.

Για να εμπνεύσει τους λάτρεις των ταξιδιών και του κρασιού, η Compare the Market συνέταξε έναν κατάλογο με τους κορυφαίους οινικούς προορισμούς, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Πρώτη στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Γαλλία, δεύτερη η Ιταλία και τρίτη η Ισπανία.

Η μελέτη ανέλυσε τις περιοχές με βάση τους εξής επτά παράγοντες:

  • Αριθμός ποικιλιών σταφυλιών.
  • Έκταση αμπελώνων (εκτάρια).
  • Κατανάλωση κρασιού (1.000εκατόλιτρα).
  • Παραγωγή οίνου (1.000εκατόλιτρα).
  • Βαθμολογία κριτικών για το πιο δημοφιλές κρασί.
  • Τιμή του δημοφιλέστερου κρασιού.
  • Παγκόσμια κατάταξη της πιο δημοφιλούς φιάλης κρασιού.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Adrian Taylor, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων της Compare the Market, λέει: «Με τόσες πολλές χώρες να παράγουν τα δικά τους μοναδικά είδη κρασιού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιήγηση σε αμπελώνες και η δοκιμή των τοπικών φρούτων έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς δραστηριότητες, που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε μία από τις προτάσεις μας για το επόμενο ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνάψει την κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση πριν από την αναχώρησή σας, ώστε να εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε με σιγουριά γνωρίζοντας ότι έχετε κάλυψη. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ελέγξει τα όρια και τις εξαιρέσεις του συμβολαίου σας, καθώς ορισμένα μπορεί να μην σας καλύπτουν για απώλεια ή ζημιά στα υπάρχοντά σας, ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση μέθης».


Κεντρική φωτογραφία: Central Wine Fair, Athens

You might also like