Ξεκίνησε η νέα Αγορά Μοδιάνο, στην Θεσσαλονίκη

Έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον στην επένδυση του ομίλου Φάις

Ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της στις 5 Δεκεμβρίου η ανακαινισμένη Κεντρική Αγορά Τροφίμων, γνωστή ως Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονλικη η οποία παρέμενε κλειστή εδώ και μια πενταετία. Στόχος του ομίλου Φάις, ο οποίος ανέλαβε την εκμετάλλευσή της είναι να την καταστήσει μία σύγχρονη αγορά τροφίμων και διατηρώντας την παλιά της αίγλη να την κάνει διαχρονική.

 

Σύμφωνα με το επίσημο site της Αγοράς,  είναι «Ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, μία πολυπολιτισμική αγορά, που στεγάζει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, και συγκεντρώνει μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο: από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και από τοπικά ελληνικά προϊόντα, μέχρι προϊόντα fair trade και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου».

Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης» όπως είναι η επίσημη ονομασία της, αποτελεί όχι μόνο τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη σκεπαστή αγορά, αλλά και έναν χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης επικοινωνίας και πολιτιστικών δράσεων. Θυμίζουμε ότι η Αγορά Μοδιάνο αποτέλεσε για δεκαετίες τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, καθώς  ιδρύθηκε από τον Έλι Μοδιάνο, το 1930.

 

Όσον αφορά στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, στο ισόγειο της Στοάς θα φιλοξενούνται περίπου 75 καταστήματα, χωρισμένα ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που διαθέτουν. Ενώ στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς Μοδιάνο, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης.

Μεταξύ των πρώτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται: το ‘Ζαχαροπλαστείο Θωμάς’ από την Ξάνθη που φημίζεται για τις καριόκες, η εταιρεία λαχανικών ‘Bax Bunny’ η οποία διαθέτει ιδιόκτητη υδροπονική μονάδα συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, το ψητοπωλείο ‘Γρν στο Μαντρί του 21ου Αιώνα’ από την Θέρμη, τα ζαχαροπλαστεία ‘Πασχάλης’, το μπεργκεράδικο ‘Tarantino Modiano’, το κατάστημα ξηρών καρπών ‘Εν Καρπώ’, το ιστορικό ‘Κρεοπωλείο Μιχάλης Γκόσης’ που βρίσκεται στην Αγορά Μοδιάνο από το 1941, το εστιατόριο ιταλικής κουζίνας ‘Pasta Fresca Mare e Monti’, το ‘Γαλακτοπωλείο του Χατζή’, το εστιατόριο γιαπωνέζικης – περουβιανής κουζίνας ‘Cevicheria’ κ.ά.

 

Ο Όμιλος Fais ξεκίνησε τη δραστηριότητα του στο λιανικό εμπόριο το 1978, αναλαμβάνοντας τη διανομή της Nike στην Ελλάδα και την Κύπρο. σήμερα, ο Όμιλος εκπροσωπεί μεγάλα διεθνή brands λιανικής στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βαλκανικές χώρες. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: UGG, Under Αrmour, Puma, Adidas, DKNY, Mango, Wilson, Nine West, Doctor Marten’s, Indian Motorcycles, Princess Yachts. Στον χώρο της εστίασης δραστηριοποιείται αλυσίδα φρέσκου παγωτού Bufala Gelato, με πολυάριθμα καταστήματα σε όλη τη χώρα όπως και με ένα ευρύ δίκτυο franchise.

You might also like