Γαριδομακαρονάδα με γαρίδες VIRA

Μια συνταγή με τα προϊόντα της εταιρίας KRIVEK

Στις σελίδες των συνταγών του Grill Magazine παρουσιάζουμε αυτή τη φορά μια από τη σειρά ‘Η Συνταγή του Μήνα’ της γνωστής εταιρίας επεξεργασίας κρέατος KRIVEK. Στις συνταγές περιλαμβάνονται προϊόντα της κρητικής εταιρίας, την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρησή τους. Τα ψάρια και αλιεύματα VIRA αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά brand του ομίλου KRIVEK GROUP OF COMPANIES.

 

Γαριδομακαρονάδα με γαρίδες VIRA

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνια

1 κιλό γαρίδες VIRA

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο & σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Καθώς τις σοτάρουμε τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αποσύρουμε και  τις κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο & σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι & σοτάρουμε για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και όταν ‘αρπάξει’ ελαφρώς, ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει για 12-15 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και  αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας την όμως ζεστή.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα λαζάνια. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντάς την με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι & μαϊντανό.

You might also like