Ανακοίνωση ΣΚΕΑΝΑ για τα μέτρα στήριξης

Αν και στηρίχθηκε η αρτοποιία, εξαιρέθηκε η εστίαση!

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας με την οποία σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την ενεργειακή στήριξη επαγγελματιών, εκτιμώντας οτι ο κλάδος της εστίασης δεν τυγχάνει την προστασίας που έχει ανάγκη υπό τις παρούσες συνθήκες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΣΚΕΑΩΑ συνεχίζεται και για τον Ιανουάριο η ίδια ‘τιμωρητική’ πολιτική της κυβέρνησης στον κλάδο της εστίασης, η οποία διαμορφώνει την επιδότηση με βάση την κλίμακα των 2.000 KW. Ο Σύλλογος επισημαίνει οτι η η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης έχουν κατανάλωση πολύ πάνω από αυτή την κλίμακα και αναρωτιέται αν αυτή η ‘λεπτομέρεια’ είναι άγωνστη στην κυβέρνηση ή απλώς αγνοήθηκε κατά τον σχεδιθασμό των πρόσφατων μέτρων.

«Χαιρετίζουμε την επιλογή να απαλείψετε την κλίμακα για τους φούρνους , αλλά γιατί εξαιρείται την εστίαση; Γνωρίζετε ή αγνοείτε ότι εκατοντάδες φούρνοι λειτουργούν ως καταστήματα εστίασης; Γνωρίζετε ή αγνοείτε ότι η επιλογή σας δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού; Στοχεύετε στην συρρίκνωση του κλάδου; Ο υπουργός ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης θα πάρει θέση; Για πολλοστή φορά ο κλάδος απαιτεί  ισότιμη στήριξη και δικαιοσύνη απ’ την κεντρική κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σύλλογος.

 

You might also like