Chef στην κουζίνα σας – Κλασική μαγειρική του αύριο
Το νέο βιβλίο Βαγγέλη Δρίσκα
Το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα με τίτλο «Chef στην κουζίνα σας- Κλασική μαγειρική του αύριο» περιέχει περισσότερες από 380 ξεχωριστές, ‘εγγυημένες’ -σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο που το κυκλοφορεί- και κλασικές συνταγές του ‘αύριο’. Παρόλα αυτά, το βιβλίο αυτό εδράζεται πάνω στο πλούσιο παρελθόν του γνωστού σεφ και συγγραφέα.
Να πώς ο ίδιος παρουσιάζει το βιβλίο του: «Σε αυτό το βιβλίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις μαγειρικές µου μνήμες. Tα αγαπημένα µου πιάτα, συνταγές που ανακάλυψα μέσα από την έρευνα και τα ταξίδια µου σε όλο τον κόσμο, γεύσεις που με μεγάλωσαν. Με τα διαμαντάκια από την ελληνική κουζίνα, µε πρωτότυπες συνταγές για να µην είναι βαρετά τα λαχανικά, το ρύζι και τα όσπρια, µε ιδιαίτερες συνταγές για το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι, για ζύμες, σαλάτες και πιάτα της παρέας, αλλά και µε τις πιο αγαπημένες λιχουδιές του street food παγκοσμίως».
Στόχος του συγγραφέα είναι να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει και, πάνω από όλα, να ‘ταξιδέψει’ τους αναγνώστες του μέσω της γεύσης. Όπως υποστηρίζει, το βιβλίο ‘Chef στην κουζίνα σας’ θα βοηθήσει τόσο τον ερασιτέχνη, όσο και τον επαγγελματία της κουζίνας να μαγειρέψει µε αυτοπεποίθηση τα πιο πετυχημένα πιάτα και να γνωρίσει νέες τεχνικές και υλικά που έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια.
Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι: «Η ομορφιά της Ελληνικής κουζίνας» (με διαμαντάκια από τις τοπικές κουζίνες), «Όλα στην μέση» ( για πιάτα που μοιραζόμαστε με την παρέα), «Έξυπνη λαχανοφαγία» (με προκλητικά νόστιμα πιάτα βασισμένα στα λαχανικά), «Ψάρια και θαλασσινά» (με εύκολο κι εντυπωσιακό τρόπο παρασκευασμένα), «Το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι» ( με αγαπημένες ελληνικές και έθνικ γεύσεις), «Για να μην τα κάνουμε σαλάτα» ( με ιδέες, συμβουλές και ξεχωριστές συνταγές για μοναδικές σαλάτες), «Αγαπημένα ζυμαρικά» (για το καθημερινό και το Κυριακάτικο τραπέζι), «Ρύζι και όσπρια αλλιώς» (με κλασικές και πρωτότυπες συνταγές από τις κουζίνες του κόσμου), «Αλεύρι και νερό» (με πίτες, τάρτες και ζύμες από όλο τον κόσμο) και «Street food» (από τις γειτονιές του κόσμου στην κουζίνα του αναγνώστη).
Σε κάθε συνταγή, εκτός από τα υλικά και την εκτέλεσή της, υπάρχει μικρή διαφωτιστική κι ενθαρρυντική εισαγωγή στην οποία ο συγγραφέας παρουσιάζει τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πιάτο και την προσωπική του εμπειρία από αυτό.
Βαγγέλης Δρίσκας
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Τα οικογενειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία καθόρισαν την επαγγελματική του πορεία. Εργάστηκε ως chef σε μεγάλα εστιατόρια και από το 2000 ξεκίνησε σεμινάρια μαγειρικής κι εμφανίσεις στην τηλεόραση. Από το 2011, παρουσιάζει τις δικές του εκπομπές μαγειρικής. Είναι συγγραφέας των πέντε εξαιρετικά επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής «Κάθε μέρα σεφ», «Αρωματική κουζίνα», «Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα», «Κινέζικη κουζίνα» και «Αυτή είναι η κουζίνα µου», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη και έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία. Έχει δημιουργήσει την πετυχημένη σειρά προϊόντων «Βαγγέλης Δρίσκας». Η εταιρεία του, d.t.k., εξειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, την παραγωγή προϊόντων, τα εταιρικά events, τα σεμινάρια και τις εκδόσεις µε άξονα τη γαστρονομία, ενώ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και των εταιρειών τροφίμων.
Chef στην κουζίνα σας – Κλασική μαγειρική του αύριο
Βαγγέλης Δρίσκας
Εκδόσεις Πατάκη, 2022
Σελ. 400
Τιμή: 34,20 (χαρτόδετη έκδοση)
ISBN 9786180703252