WSPC: Γυναίκα 2023 – «Τώρα μπορώ και εγώ»

Από το WSPC σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation για γυναίκες από το χώρο του επισιτισμού και της φιλοξενίας

To WSPC παρουσίασε το Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τις μητέρες Μονογονεϊκής Οικογένειας «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ», που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation. Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος – που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, θα είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

 

Το WSPC, μέσω αυτής της δράσης, στοχεύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών μέσα στο 2023. Η Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της ενέργειας πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής, παρουσία του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW -Προέδρου & Head of WSPC Education, του Ian Harris MBE, DipWSET – Trustee of the Gerard Basset Foundation, των Principals του WSPC, επαγγελματιών των κλάδων και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Το «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ» είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι πως το 2023 μπορεί να γίνει 2024, 2025, κ.ο.κ., έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset.

 Για εμάς, αυτή η ενέργεια του ιδρύματος Gérard Basset είναι ένας σπόρος. Θα πρέπει και άλλες εταιρίες του εξωτερικού και πρωτίστως εταιρίες της Ελληνικής αγοράς & κοινωνίας, να μιμηθούν αυτή τη δράση, και να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της στελέχωσης – σε γνώσεις και δεξιότητες, για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και εντέλει τις Ελληνικές επιχειρήσεις».

 

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Ian Harris, ο οποίος ανέφερε: «Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation εξετάζει προσεκτικά όλες τις αιτήσεις επιδότησης, θέλοντας να διασφαλίσει τη συνέχεια του οράματος του Gérard Basset. Η επιλογή του WSPC ανάμεσα σε δεκάδες εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν έγινε τυχαία. Η συμπερίληψη και οι ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία και το κοινωνικοοικονομικό τους status αποτελούν το πρωταρχικό στόχο των ενεργειών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούμε. Είμαστε σίγουροι πως μέσω της συνεργασίας μας με το WSPC, ο χώρος της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς απόφοιτοι με διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας κατακόρυφα το προϊόν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA Barista Level 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το πλεόνασμα αυτό που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους.


Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων) και η επιτυχής ολοκλήρωσή της διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Η περιγραφή του προγράμματος είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: https://www.wspc.gr/wspc-community/gynaika-2023-tora-mporo-ki-ego/ Οι υποψήφιες σπουδάστριες μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Τέλος, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρίες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Ομοίως, οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Gérard Basset Foundation

Το Ίδρυμα με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc – της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

You might also like