Νέο ασιατικό εστιατόριο CHOO-LEE στο Γκάζι

Από τον σεφ και συγγραφέα Μπεν Προβή

Νέο Sushi Bar Asian Restaurant δημιούργησε ο σεφ Μπεν Προβής, το «CHOO – LEE» το οποίο στα Κινέζικα σημαίνει «Γιασεμί» και είναι ένα γυναικείο όνομα, που συμβολίζει το «Υin», τη θηλυκή πλευρά του «Yin – Yang». Παράλληλα ως σύμβολο και φυτό, είναι η έννοια της Αγάπης, Ευδαιμονίας, Κάλλους κι  Απλότητας στον πολιτισμό της Ανατολής.

 

Όπως αναφέρει ο σεφ σε ανάρτησή του στο προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το εστιατόριο θα προσφέρει «εποχιακά μενού τα οποία αλλάζουν κάθε εποχή. ΄Ενα ‘prêt-à-porter’ γεύσεων,  διότι δεν είμαστε ‘rock star’, μα μαγείρια με φαντασία και ψυχή».

Ο σεφ Μπεν Προβής

Με καταγωγή από την Ελλάδα και την Ταϊλάνδη, ο Μπεν Προβής είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ που διαθέτουμε με παρουσία εντός κι εκτός Ελλάδας και συνεργασίες με κορυφαίες εστιατορικές και ξενοδοχειακές μονάδες. Τα τελευταία καλοκαίρια εργάστηκε στο κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο Petasos Beach Resort, στην Μύκονο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Μπ. Προβής ήταν συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι, καθώς εργαζόταν στο εξωτερικό. Τελευταίος του σταθμός ήταν το Αμβούργο, όπου ανέλαβε την είσοδο στη γερμανική αγορά της αλυσίδας εστιατορίων Izakaya η οποία έχει έδρα το Άμστερνταμ, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία του πρώτου εστιατορίου στο ξενοδοχείο Sir Nikolai Hamburg. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός κυρίως από το Ταϊλανδέζικο εστιατόριο Tamarind Athens, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί. Έχει γράψει το βιβλίο γαστρονομίας «Μ’ ακούς- Συνταγές της ζωής» (Εκδόσεις Οσελότος, Αθήνα 2020)


CHOO – LEE

Περσεφόνης 15, Γκάζι

Τηλ.: 211 0039402

You might also like