Σύσκεψη φορέων στην Πάτρα για το Καρναβάλι 2023

Ο ΣΚΕΑΝΑ ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών με τους εμπλεκομένους φορείς

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ενόψει της Καρναβαλικής περιόδου, με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμοδίου για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου.

 

Στόχος των ελέγχων είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

Οι έλεγχοι γίνονται με βάση την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις, με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου και των αντικοινωνικών φαινομένων.

Ο κ. Μπονάνος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το Καρναβάλι της Πάτρας, αποτελεί γιορτή για την Πάτρα και αυτό θέλουμε και επιδιώκουμε. Μία γιορτή όμως, χωρίς φαινόμενα αντικοινωνικότητας, παραεμπορίου, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Μια γιορτή με ασφάλεια για τους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύσουν την πόλη. Ειδικά, φέτος, που επιστρέφουμε στη διασκέδαση και στις εκδηλώσεις, τρία χρόνια μετά την πανδημία, αποφασίσαμε από κοινού ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να μην εμφανιστούν φαινόμενα που θα χαλάσουν το πρόσωπο της αγοράς και θα πλήξουν τους πολίτες, ντόπιους και επισκέπτες. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση φαινόμενα υπαίθριας εμπορίας ειδών και ιδιαίτερα ειδών εστίασης και αλκοόλ δίχως νόμιμη άδεια».

Στην σύσκεψη συμμετείχε φυσικά και ο  ΣΚΕΑΝΑ ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του θεσμικά με όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με την προστασία της οργανωμένης εστίασης κατά την διάρκεια της κορύφωσης των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Σε όλες τις συναντήσεις καθώς και στις ευρείες συσκέψεις υπήρξε ταύτιση των θέσεων του ΣΚΕΑΝΑ.

Τι απαγορεύεται

  • Οι υπαίθριες ψησταριές απαγορευονται για όλου. Ψητοπωλεία, εστιατόρια, μαγειρεία, fast food και φυσικά καφετέριες, bar, restaurant -bar, bistro.
  • Αυτονόητα για όλες τις άλλες επιχειρήσεις μίνι μάρκετ , εμπορικά κ.α που γίνονται ψητοπωλεία ημέρας.
  • Ειδικά για τα ΚΥΕ η παράβαση αφορά τροποποίηση της άδειας λειτουργίας και μπορεί να επιβληθεί μέχρι και η αφαίρεση αυτής.
  • Είναι βέβαιο πως θα γίνει τεράστια προσπάθεια ελέγχου των πλανόδιων πωλητών ειδών εστίασης ώστε να προστατευθεί πρωτίστως η δημόσια υγεία από ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά.
You might also like