Απονεμήθηκαν τα Bakery και Pastry Awards 23

Διοργάνωση της BOUSSIAS events- Δηλώσεις θεσμικών παραγόντων

Την Τετάρτη 1η  Φεβρουαρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Bakery Awards 23 και των Pastry Awards 23. Τα Bakery Awards 2023 είναι τα βραβεία που διοργανώθηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και την βιομηχανία που σχετίζονται με την αρτοποιία.

 

Tα Pastry Awards 2023 είναι τα βραβεία που λανσαρίστηκαν φέτος παράλληλα με τα Bakery Awards 2023 από την BOUSSIAS event για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και τη βιομηχανία που σχετίζονται με την ζαχαροπλαστική. Συνολικά, διακρίθηκαν 21 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις
κατηγορίες των βραβείων.

Οι  εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Acmon Systems, Acmon Data, Icon Systems, Glykaki by Koutsoukos, ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ και Χωριάτικη Ζύμη.
Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Οικογένεια Πορτοκαλίδη αναδείχθηκε Bakery Brand of the Year, η Mon Kooloor αναδείχθηκε Baker of the Year, η Χωριάτικη Ζύμη αναδείχθηκε Pastry & Bakery Supplier of the Year και η Glykaki by Koutsoukos αναδείχθηκε Pastry of the Year.

Δηλώσεις θεσμικών παραγόντων

Ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος Πανελλήνιας ‘Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Η παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής αποτελεί σημαντικό τμήμα, τόσο της βιοτεχνικής όσο και βιομηχανικής δραστηριότητας της πατρίδας μας. Παρ’ ότι τα τυπικά αρτοσκευάσματα και γλυκά έχουν την μερίδα του λέοντος, υπάρχει πάντα χώρος για επιλογές που θα φέρουν νέους καταναλωτές τόσο από την τοπική όσο και από την συνεχώς αυξανόμενη τουριστική αγορά, διευρύνοντας την προσφορά τόσων των φρέσκων όσο και των τυποποιημένων προϊόντων και ενισχύοντας την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων. Η καινοτομία είναι εργαλείο προόδου και ευημερίας για σύγχρονες και δημοκρατικές κοινωνίες».

Ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος Πανελλήνιας ‘Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων

 

Ο Ιωάννης Μάνος, Γενικός Γραμματέας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, μεταξύ άλλων πρόσθεσε:
«Η καθιέρωση και απονομή των βραβείων Bakery & Pastry Awards 2023 έρχεται να ενισχύσει, να αναδείξει, και να επιβραβεύσει την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα, βιοτεχνίες και βιομηχανίες που σχετίζονται με την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες
και απαραίτητες για πολλούς λόγους καθώς ενισχύουν το επιχειρηματικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων που βραβεύονται, ενισχύουν την υγιή ποιοτική επιχειρηματική άμυλα και βοηθούν την επιχειρηματικότητα των κλάδων αυτών αλλά ταυτοχρόνως ενισχύουν την Ελληνική Παρουσία και ταυτότητα των βραβευμένων επιχειρήσεων και προϊόντων στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό».
Ο Ιωάννης Γλύκος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε), μεταξύ άλλων επισήμανε: «Στο πέρασμα των χρόνων αρκετές επιχειρήσεις καινοτόμησαν και ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ποντάροντας πρωτίστως στην ποιότητα αλλά και στην οργάνωση ώστε να μπορούν να ακολουθούν το ρεύμα της κάθε εποχής. Η επιβράβευση της αριστείας και της καινοτομίας σε ό,τι εμπίπτει στον τομέα της ζαχαροπλαστικής (προϊόντα, υπηρεσίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες) θεωρούμε πως δίνει ώθηση στον βραβευθέντα να δημιουργήσει μια πιο διεκδικητική και πρωτοπόρα επιχειρηματική σκέψη».
Ο Παναγιώτης Μωραΐτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (Σ.Ε.Ε.Μ.Ε.), μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το ευρύ κοινό να γνωρίζει εκείνες τις επιχειρήσεις που επιδεικνύουν υγιή επιχειρηματικότητα, διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας και προσφέρουν έμπρακτα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αυτή την επιχειρηματικότητα βραβεύουμε. Τις Επιχειρήσεις που έθεσαν υψηλούς στόχους και τους πέτυχαν. Σε αυτό το άξιο έργο της διοργάνωσης και στο πλευρό των επιχειρήσεων, στέκεται δίπλα τους ο ΣΕΕΜΕ».

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης

 

Ο Δημήτρης Ντούρας, Πρόεδρος Αρτοποιών Πειραιά, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Το επάγγελμά μας έχει μία ανθρωποκεντρική και συλλογική φύση. Η εμπιστοσύνη και η προτίμηση του κόσμου, των πελατών μας, είναι η ανταμοιβή μας. Βέβαια, τόσο η αρτοποιία όσο και η ζαχαροπλαστική, όπως και κάθε άλλο επάγγελμα, πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από επαγγελματίες του χώρου που μάς παρέχουν στήριξη και εκπαίδευση. Επαγγελματίες στον χώρο αυτό, που σηκώνουν μαζί με εμάς το ίδιο φορτίο, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες προσδοκίες με εμάς. Η βοήθειά τους, τόσο τεχνολογική όσο και ερευνητική, είναι πολύτιμη. Μάς συναντούν στα μισά της διαδρομής προς την πραγματοποίηση ενός προϊόντος. Ερευνούν και εκπαιδεύονται σε νέες τεχνικές που θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και νέα προϊόντα που θα προσφέρουν στον καταναλωτή νέες εμπειρίες, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει και στον επαγγελματία νέες υπηρεσίες».

You might also like