ΣΚΕΑΝΑ: Καταγγελίες για ανεξέλεγκτο Καρναβάλι

Οι επαγγελματίες της εστίασης έμειναν απροστάτευτοι σύμφωνα με τον Σύλλογο

Ο  Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει οτι το τριήμερο της κορύφωσης των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού του 2023, η οργανωμένη εστίαση έμεινε εντελώς απροστάτευτη απ’ τους επίσημους φορείς του κράτους και της πόλης.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου «Κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου μετατράπηκε σε υπαίθριο κατάστημα εστίασης από πλανόδιους, ‘επαγγελματίες’ εστίασης, εμπορικά καταστήματα, από οποιονδήποτε θέλησε να πουλήσει ανεξέλεγκτα τα πάντα. Αν και έχει περάσει μια εβδομάδα απ την λήξη του καρναβαλιού, μόνο μισόλογα και  μετάθεση ευθυνών, γραφειοκρατικές αντιπαραθέσεις, δήλωση αδυναμίας ελέγχου και ικανοποίηση για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών. Θα συμφωνήσουμε 100% μόνο στο τελευταίο. Ευτυχώς πετύχαμε να έχουμε ένα ασφαλές καρναβάλι. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς γιατί όλοι γίναμε, μάρτυρες της μεγαλύτερης ανεξέλεγκτης υπαίθριας εστίασης που βίωσε ο θεσμός».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει οτι από την πλευρά της πολιτείας δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, κανένας έλεγχος καθώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς υπήρξαν απλώς παρατηρητές. Ο ΣΚΕΑΝΑ ανακοίνωσε πως έχει στη διάθεσή του δεκάδες καταγγελίες επώνυμες, φωτογραφίες, βίντεο απ’ τις εικόνες ασυδοσίας.

«Η συζήτηση για το τι Καρναβάλι θέλουμε έχει ολοκληρωθεί και δόθηκαν όλες οι απαντήσεις με πράξεις και παραλείψεις απ’ τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο ΣΚΕΑΝΑ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της οργανωμένης εστίασης που ελέγχεται 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα από δεκάδες διαφορετικές υπηρεσίες. Η πόλη είναι;» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου από την Αχαία.

You might also like