Ίδρυμα ‘Η Θεοτόκος’: Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός

Ο πρώτος για άτομα με αναπηρία με τίτλο Cupid’s Spoon

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός  Cupids Spoon στο προαύλιο του Καθολικού Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» διακρίθηκαν στην κατηγορία της μαγειρικής.

 

 

Το Cupid’s Spoon είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει η Ένωση UNUO.Ο διαγωνισμός Cupid’s Spoon ξεκίνησε στην Κροατία το 2020, από τον Vedran Habel και τη Silvija Habel, ιδρυτές της ένωσης UNUO.  Το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» εκπροσώπησαν οι ωφελούμενοι του τμήματος Εστίασης.Η ομάδα αποτελούνταν από τους Αλέξανδρο Λικόκα, Σπύρο Ντερτιλή και Θανάση Χαραλάμπους και με την καθοδήγηση του σεφ Γιάννη Δεληγιάννη και της εκπαιδεύτριας Ανδριάννας Μουράτη, ετοίμασαν τη δική τους συνταγή για το διαγωνισμό. Στην κατηγορία της μαγειρικής, νικητές ήταν οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος και τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Θανάσης Χαραλάμπους.

[Από αριστερά]: Chef Γιάννης Δεληγιάννης, Θανάσης Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Λικόκας, Ντερτιλής Σπύρος, εκπαιδεύτρια Ανδριάννα Μουράτη, Verdan Habel

Σε συνέχεια αυτής της σημαντικής διάκρισης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ερωτόκριτος Νεόφυτος δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που οι Ωφελούμενοι μας κατέκτησαν αυτή τη σημαντική διάκριση, αποτέλεσμα της άρτιας εκπαίδευσης που λαμβάνουν στο Ίδρυμα. Είμαστε ταυτόχρονα και πολύ χαρούμενοι που ένας διεθνής οργανισμός όπως η Ένωση UNUO και ο Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός  Cupids Spoon αποφάσισαν να εντάξουν στο πλάνο των δράσεων τους και την Ελλάδα αναδεικνύοντας έτσι τις μοναδικές δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία».

You might also like