Κατάρρευση Silicon Valley: Δυσκολεύει εστιάτορες

Αλυσίδα δεν μπορούσε να πληρώσει μισθούς λόγω της χρεωκοπίας

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας στις ΗΠΑ εμπόδισε την αλυσίδα εστιαρτορίων Fry the Coop να πληρώσει τους 227 εργαζομένους της.

 

Σύμφωνα με το eater.com, η χρεοκοπία της Silicon Valley Bank επηρέασε την Fry the Coop, αλυσίδα μπέργκερ με βάση το κοτόπουλο και επτά καταστήματα στο Σικάγο,  η οποία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις μισθολογικές υποχρεώσεις της απέναντι στους πάνω από 220 εργαζομένους της.

Η Fry the Coop, είχε προγραμματίσει μισθοδοσία την Παρασκευή 10 Μαρτίου, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Η εταιρεία Patriot Software, που ήταν υπεύθυνη για τις μισθοδοσίες της αλυσίδας, συναλλασσόταν με την τράπεζα Silicon Valley, με αποτέλεσμα μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης, να είναι αδύνατη η πληρωμή μισθών για τους εργαζόμενους της Fry The Coop, αλλά και  πλήθος πελατών της.

Η Patriot Software δεν μπόρεσε να πληρώσει ούτε τους δικούς της εργαζόμενους όπως άλλωστε πολλές αμερικανικές εταιρείες.

Παρόλο που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε – και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό-να καθησυχάσει τον αμερικανικό λαό, υποσχόμενος πως οι καταθέτες της SVB θα είχαν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι της Fry The Coop έπρεπε να περιμένουν να αποδεσμευτούν τα κεφάλαια της Patriot Software, για να πληρωθούν.

Για έναν κλάδο, όπως αυτόν της εστίασης και των εστιατορίων, χωρίς μεγάλο όγκο διαθέσιμων ταμειακών ροών και με μεγάλο ποσοστό εργαζομένων εργαζόμενους να αμείβονται κοντά στον κατώτατο μισθό και να βασίζονται σε φιλοδωρήματα, η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική.

You might also like