TBEX Europe 2023 – Peloponnese: Τον Μάη στην Καλαμάτα
Kορυφαίο διεθνές συνέδριο για τουρισμό, γαστρονομία και πολιτισμό (8- 11 Μάϊου)
Η Καλαμάτα αναμένεται να υποδεχτεί το διάστημα 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου 2023 ένα κορυφαίο διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Πρόκειται για τη διοργάνωση του TBEX Europe 2023 – Peloponnese, το συνέδριο των Travel Bloggers Exchange Europe. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Grecotel Filoxenia Hotel.
Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Ήδη, όπως έγινε γνωστό, έχουν εγγραφεί 120 σύνεδροι, ενώ ολοένα και εντείνεται το ενδιαφέρον εκπροσώπων online travel media, επιδραστικών bloggers και δημιουργών περιεχομένου από όλον τον κόσμο, καθώς και στελεχών Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών.
Αναμένεται πως το συνέδριο θα παρακολουθήσουν περίπου 400 bloggers οι οποίοι έχουν παγκοσμίως συνολικά πάνω από 300 εκατ. followers.
Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου προετοιμάζεται για να υποδεχτεί το συνέδριο, να φιλοξενήσει τους συνέδρους bloggers αλλά και να αξιοποιήσει το γεγονός για την προβολή του τουρισμού, της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Πελοποννήσου σε ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό που συνδέεται με τους καλεσμένους.
Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται πυκνές συνεδριάσεις στην έδρα της Περιφέρειας στην Καλαμάτα στις οποίες προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ενώ σημαντικές ευθύνες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου έχει αναλάβει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου.